ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Kim kazandı? Kim kazanacak?

Aziz Yıldırım mı, Fenerbahçe mi? Bunu herkes gibi ben de merak ediyorum. Geçtiğimiz sezon hemen hemen 140 trilyon harcanmış ve üç kupa hedefiyle lige başlanmıştı. Lig bitiyor, durumumuz ortada. Geçtiğimiz sezon başında yazmıştım. Merak edenler internetten bulup okuyabilir. "Fenerbahçe adam öldürür" demiştim Lig bitti. Ve bizler öldük, öldük ama dirilmedik. Sonuçta olan oldu. Acısıyla bir sezonu geride bıraktık. Önümüze bakalım. İçtenlikle itiraf edeyim, sayın Yıldırım'ın görevde kalmasına en çok sevinenlerdenim. Çok eleştirdim. Ancak bunların sebeplerini de ayrıntıları ile yazdım. Zaten başta başkan olmak üzere yönetimin büyük birçoğunluğu da bunu kabul etti sonunda. Aklın yolu birdir.

Biliç'i tercih ederim
Burası Türkiye. Kuralları, sosyalitesi, yaşam tarzı, anlayışı farklı bir ülke. Biz çok başka özellikleri olan bir milletiz. Vicdanlıyız, yardımseveriz, pohpohlanmayı severiz. Bu ülke insanına para verme, moral ver. Gözümüz karadır, korkmayız, yılmayız, yorulmayız. Bizim için lider önemlidir. Komutan önemlidir. Vücudumuzu siper ederiz. Arlıyız, namusluyuz, saygılıyız. Biz böyleyiz Dolayısı ile futbolcularımız da böyle, taraftarlarımız da. Çıkın sokağa, 100 Fenerbahçeli bulun, Aragones'i sorun, cevapları yüzlerini ekşiterek ve ezici bir çoğunlukla "Buz adam" (Terbiyem buna müsaade ediyor) derler. Yani bize göre değil. Bize otorite lazım değil. Bize sevgi lazım, bilgi lazım, ilgi lazım. Şimdi gideceği söyleniyor, Scolari deniyor, Rijkaard deniyor, Le Guen deniyor, bunlar da buz adam. Olmaz! Huyumuz, suyumuz ayrı. Örneğin Veselinoviç, Parreira, Mustafa Denizli, sıcak insanlardı, Zico sıcaktı (Gerçi yanlışları vardı) ve başarılı oldular. Ben Hırvatistan'ın çalıştırıcısı Slaven Biliç'i ve o tarzda genç, sıcak ve harslı bir hocayı tercih ederim.

Alex'e inancım yok
Gelelim transfere... Şimdi yine kızacaklar. Arkadaşlar balık baştan kokmuş, bu takımdan bir şey olmayacağı haftalar önce belli olmuş. Ne durursunuz! Hocanızın belli olması gerekmiyor mu? Transferlerin belli olması gerekmiyor mu? Avrupalı bitirdi bu işleri. Tek kesin isim var, Sivassporlu Bilica. Yetmez ki. Bu takım futbolcuları kendilerine ihanet etmiştir. Mesleklerine saygı duymamışlardır. Yıllar önce gönderdiğimiz Yusuf, Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Trabzon'a gönderdiğimiz Serkan paylaşılamıyor. Bunlar savaşan futbolcular, yenilgiyi hazmedemeyen futbolcular. Bizim böyle futbolculara ihtiyacımız var. Tekmeye kafa koyması, salaklık olur ama takımı için o kafasını yorsun. Açık söylüyorum, Yasin, Can, Önder, Ali Bilgin, İlhan, Burak vs... Bunlar Fener'in futbolcusu olamaz. Sen Fenerbahçe gibi bir camiaya geleceksin, havanda su döveceksin. O zaman defolup gideceksin. Üzülmeyeceksin "Kendim ettim, kendim buldum" şarkısını söyleyeceksin Milyon dolarlar alıp takıma bile giremeyen yabancı futbolculara zaten sözüm yok. Tekrar ediyorum. Bir önceki yazımda da belirtmiştim.. Ben sık sık sakatlanan Alex'e olan inancımı da kaybettim, Roberto Carlos'a da. Bence yolları kapanmıştır. Yolunuz açık olsun. Fenerbahçe kazansın. Bilirsiniz... İhtiyaç, icatların anasıdır.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aziz Yıldırım'a açık mektup   / 15-05-2009
 Vay başımıza gelenler!   / 07-05-2009
 Elmalarla armutlar!..   / 01-05-2009
 Fenerbahçeliyim gurur duyuyorum!   / 30-04-2009
 İmparator ordusunu satmaz!   / 03-04-2009
 Fenerbahçe'ye yakışıyor mu?   / 24-03-2009
 Fenerbahçeliyim U-TA-NI-YO-RUM   / 12-03-2009
 Ali Koç'un şifreleri! Ve Alex'in öfkeleri!   / 26-02-2009
 7'k mi yani? Takımı kim yaptı!   / 17-02-2009
 Hiddink'ten Aragones'e   / 12-02-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
33.HAFTA
Ankaraspor 0 Antalya 0
Eskişehir 2 Trabzon 5
Bursa 2 Gaziantep 2
Kayseri 0 Hacettepe 0
Sivas 3 G.Birliği 2
Ankaragücü 3 Denizli 0
Beşiktaş 2 Galatasaray 1
Fenerbahçe 4 Konya 2
Kocaeli 2 İ.B.B. Spor 3
34.HAFTA
Hacettepe Kocaeli
İ.B.B. Spor Bursa
Trabzon Fenerbahçe
Konya Ankaraspor
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Kayseri
Gaziantep Eskişehir
Galatasaray Sivas
Denizli Beşiktaş
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital