07 Eylül 2013 | Cumartesi

Köprüyü kuralım

2020 Olimpiyat Oyunları İstanbul'da yapılacak mı?
Bu gece 11 dolaylarında bu kararı öğreneceğiz. Buenos Aires'ten gelecek güzel bir haber çok önemli şeyler ifade edecek.
Artık kuliste neler olup bittiğini bırakıp kazanırsak başka neler elde edeceğimize bakalım.
Olimpiyat düzenlemek bir şehir için en büyük onurlardan birisi. Çünkü aday şehirler uzun süren teftişlerden geçiyor ve IOC üyelerine en iyi projeyi sunabilmek için kılı kırk yarıyor. Kısacası olimpiyat kazanan şehir bir anlamda belirlenmiş standartları yakaladığını onaylatmış oluyor.
Olimpiyat düzenlemenin mali külfeti tabii ki büyük. Günümüzde büyük karlar sözkonusu değil.
Ama Yunanistan'ın atina olimpiyatları yüzünden ekonomik krize girdiği yorumları ise tam anlamıyla gerçeği yansıtmıyor.
Zira olimpiyat öncesinde yapılan inşaatlarda dönen yolsuzluk olayları yüzünden yaşanan sıkıntı ülkenin toplam açığında yüzde 1'lik bir orana sahip.

Patlama yaşanacak
Olimpiyat ve spor kültürü kazanmış bir nesle sahip olmak ve yapılan tesisler sayesinde lisanslı sporcu sayısını yükseltmek en önemli hedefler. IOC'nin en çok dikkat ettiği nokta bu. İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nı alması halinde okullarda okutulacak olimpizm dersi, şu sıralarda çocuk yaşlarda bulunan sporcuların kendilerine hedef olarak 2020'yi seçecek olması tabii ki Türkiye adına istenen olgular.
Bunların yanına oyunlar sırasında gelecek turist sayısının da eklenmesi şart. Çünkü istanbul her ne kadar zaten Avrupa'nın en çok turist çeken şehirlerinden biriyse de, daha da büyük artış olacaktır. İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı alırsa engellilerin ülkedeki durumu da gelişecektir.
Engelli gençlerin evlerine kapanıp kalmasının önüne geçilecek ve kendilerine örnek alabilecekleri idoller sunulabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor