ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Şaşırıyorum

Fenerbahçe'de yenilgilerin kelepçesi Ankaragücü maçında kırıldı. Galibiyet golünden sonra, kaleci Volkan'ın bir koşusu vardı. Sonra taraftara yalvaran açıklamaları. İsli lambanın yeniden "Fener" oluşu. Komadan çıkış... Hastanın iyileşmesi... Koca Fenerbahçe'nin, harcanan onca paraya, onca görkeme karşılık. Bir Ankaragücü maçıyla, hayata dönmesine şaşırıyorum.

***

Defans yolgeçen hanı. En sıradan takımlara bile çuvalla pozisyon veriliyor. Roberto Carlos'un aslı gitmiş, sureti kalmış. Buna rağmen Fenerbahçe'nin gösterdiği saygı, Carlos'ta mevcut değil. Bilica'nın kulağını bile çekemeyenler, kahrını çekiyor. Takıma hayat veren tek kişi Alex. Tek şarkı için albüm alırsınız ya, Alex aynen öyle. Güiza bir gol attı ya, mesele halloldu. Bu devrik kral, sezon başından beri harcadıklarını bir sepete koysun, maçtan sonra eve götürsün. Saysın... Saysın... Onu adamdan saymayanlar haksız sayılmasın. Güiza'nın bir maçla kendisini ödeştirmesine şaşırıyorum.

***

Adaletsizlik adına meşru müdafaa başkadır. Gayri meşru zemin yaratmak başka. Yani hakemleri korkutmakla, adaleti cesaretlendirmek mümkün değildir. Geçen hafta Aziz Yıldırım'a hak veren büyük yorumcular, Ankaragücü'nün sayılmayan golünde hangi deliğe saklandı? İstenen adalet değil ganimettir. Geçen hafta yüksek sesle haykıran Aziz Yıldırım'ın... Ankaragücü maçından sonra, sessiz keyif sürmesine şaşırıyorum.

***

Galatasaray da farklı değil. Aziz Yıldırım'ın savaş dansına eşlik eden Adnan Polat, istediği hakemi Antalya'da buldu. Galatasaraylı Caner'in, Antalyalı Sedat'a, ilk yarının son dakikasında yaptığı hareket tartışmasız penaltı. Bu penaltı hakkında, satır aralarında bir isyan arıyorum ama nafile. Üstünü ört, kimse uyanmasın. Adaletsizliğe kucak açanların, hangi yüzle adalet istediklerine şaşırıyorum.

***

Nihat Kahveci takıma girdikten sonra, Beşiktaş'ta armoni bozuldu. Bütün kayıpların arkasında Nihat var. Pozisyonları beceriksizlik şeridi. Bencillik humması. 5 milyon euro alan birini kazanmak için, Beşiktaş kendini harcıyor! Koca Beşiktaş'ta, Nihat Kahveci'ye gösterilen toleransa şaşırıyorum.

***

Bir kaos ortamında, yolunda sessiz sedasız yürüyen Kayserispor'a bakıyorum. 400 bin dolarlık Makukula'nın attığı gollere, her hafta şapka çıkartıyorum. Bütün takımın amatör ruhla mücadelesini alkışlıyorum. Ama tamamen büyüklerin lehine çalışan bir düzende. Kayserispor'un hâlâ lider olmasına şaşırıyorum.

***

Yüzlerini "başkanların korkusuyla yıkayan" hakemlere gelince... Onların, maçların kaderini değiştirmelerine. Puan cetveliyle oynamalarına. Ve meslek gururunu hiçe saymalarına.
HİÇ ŞAŞIRMIYORUM...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kelepçe...   / 11-12-2009
 Demek ki neymiş!   / 08-12-2009
 Şeref meselesi   / 05-12-2009
 Fiyaka salgını   / 01-12-2009
 Ne münasebet!   / 27-11-2009
 Hükümsüz   / 24-11-2009
 Onlar istemese   / 20-11-2009
 Uçurum   / 17-11-2009
 Tarihten yaprak   / 13-11-2009
 Kapılar   / 10-11-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Sivas 2 Eskişehir 1
Manisaspor 1 Beşiktaş 1
Bursa 3 Ankaraspor 0
Antalya 2 Galatasaray 3
G.Birliği 1 Gaziantep 1
Fenerbahçe 3 Ankaragücü 2
Denizli 0 Trabzon 1
Diyarbakırspor 2 Kasımpaşa 2
İ.B.B. Spor 1 Kayseri 2
17.HAFTA
Kayseri Antalya
Ankaraspor İ.B.B. Spor
Kasımpaşa Manisaspor
Eskişehir Diyarbakırspor
Ankaragücü Sivas
Galatasaray G.Birliği
Beşiktaş Bursa
Gaziantep Denizli
Trabzon Fenerbahçe
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital