ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Fiyaka salgını

Fenerbahçe'de bayramı zehir edenlerin listesini yayınlıyorum. Kasımpaşa karşısında forma giyen bütün futbolcular.Takımının seyircisiz oynamasına sebep olan Fenerbahçe tribünlerindeki zorbalar. Takımlarını bitirimlikleriyle yalnız bırakan küstahlık sembolü Kazım ve sahte kabadayı Bilica. Sezon başından beri futbolcuların şiddeti artan çirkinliklerine arka çıkan ve gerçeklerin önünü kapatan Fenerbahçeli yöneticiler. Galibiyetlerde tanrı muamelesi görenlerin, yenilgilerde sıradan eleştirilerle kurtulması imkânsız olduğu için Alex, Ve saha kenarındaki kundakçı Daum.

***


Disiplini inkâr eden, yenilgiyi davet eder. Fenerbahçe'de liderlik fiyakasıyla yayılan salgın, suç ortaklığını doğurmuş, takımdaki güzel şeyleri öldürmüştür. Medyayı yalanlayanların yalancı çıkması, her şeyin ilk sebebidir.

***


O yüzden... Gökhan Gönül'ün, saçlarına gösterdiği özeni, ayaklarına göstermediğinden bahsetmenin... Fenerbahçe'nin sol parmağında, tılsımını yitirmiş bir yüzük gibi duran Roberto Carlos'un, Fenerbahçe'yi gönlünde aldattığını bir kez daha tekrarlamanın... Güiza'nın değil 1 gol, bir maçta 4 gol atsa bile, "karikatür forvet" olmaktan öteye gidemeyeceğinin... İki tane Selçuk Şahin birden o formanın içine bedenini soksa, Fenerbahçe'de oynamasının mümkün olmayacağının... Futbolcuların aleme katılma haklarının ellerinden alınması gerektiğinin... Hiçbir anlamı yok. Mazereti başka kanallarda arayan yöneticilerin aynaya bakmaları rica olunur.

***


Galatasaray da aynı sorunlar içinde. Takımın kaptanına bakın, gemiyi önce o terk ediyor. Bursaspor maçının günahlarını üzerinden silkelerken, "Benden santrfor olmaz" diyor. Niye? Senden kulüp başkanı oldu. Teknik direktör oldu. Kaptan oldu. Playboy oldu. Rakibine küfür eden, kafa atan, güvenlik görevlisine saldıran bitirim oldu. Santrfor niye olmasın? Usta kaptanlar gemisini karada da yüzdürür. Adnan Polat'ın 'yaveri' olmakla, Galatasaray'da 'kaptan' olmak arasındaki fark budur.

***

Şimdi jeneriklerde Beşiktaş yazıyor. İki ay önce, Fenerbahçe ile Galatasaray'dan gayrisinin şampiyonluktan muaf tutulduğu ligde, Beşiktaş raconu bozdu. Her şey bizlere geçen sezonu hatırlatıyor. Görünen o ki Beşiktaş, hikayelerin sonunu seviyor. İlk yarının son haftalarına girilirken... Eşkali liderliğe yakışan bir Kartal görünüyor. Liderliğin ikinci basamağında.

***

Yılmaz Vural'a parantez açıyorum. Teslimiyeti reddeden komutan. Daum'u futbolcusundan akıl almaya itecek kadar şaşkına çeviren strateji uzmanı. Bu hafta hiç kimse onun kadar görkemli biçimde tebrik edilmeyi hak etmedi. O yüzden televizyonlara yem ettiği, artistik yanını, bir daha ortaya çıkarmasın. Çünkü ciddiye alınmak için... Ciddi olmak gerekir.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ne münasebet!   / 27-11-2009
 Hükümsüz   / 24-11-2009
 Onlar istemese   / 20-11-2009
 Uçurum   / 17-11-2009
 Tarihten yaprak   / 13-11-2009
 Kapılar   / 10-11-2009
 Namık Sevik ruhu   / 07-11-2009
 Özgener istifa   / 05-11-2009
 Camdan köprü   / 03-11-2009
 Oyunun parçaları   / 30-10-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
14.HAFTA
Sivas 0 Beşiktaş 1
Diyarbakırspor 3 Ankaraspor 0
Manisaspor 0 Kayseri 1
Bursa 1 Galatasaray 0
Ankaragücü 1 Denizli 0
Fenerbahçe 1 Kasımpaşa 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
İ.B.B. Spor 1 Gaziantep 1
Antalya 2 G.Birliği 0
15.HAFTA
Trabzon Ankaragücü
Galatasaray İ.B.B. Spor
Ankaraspor Manisaspor
Beşiktaş Diyarbakırspor
Eskişehir Fenerbahçe
G.Birliği Denizli
Kayseri Bursa
Kasımpaşa Sivas
Gaziantep Antalya
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital