ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Polat ve Üstünel

Şu anda her kesin gözü ve hedefi Arda Turan'da. Amaç belli. Arda'nın oyun gücünü düşürmek, kafasını karıştırmak. Bunu kim yapıyor? 1-Galatasaray yönetimi 2- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 3- Spor medyasının Fenerbahçe cephesi Önce yönetimden başlayalım. Polat ve arkadaşları kaptanlık konusunda Arda'yı yıkmak için hata üstüne hata yapıyorlar. Geçen sezon başlayan Arda'nın "KAPTANLIK" macerası bu sezon da gereğinden fazla uzatılmaktadır. Kaptanlık bir takım en zor görevlerinden biridir. Buraya seçilecek adam, önce o bantı hak etmelidir. Geçmişte, takımın kaptanlığına en eski oyuncu getirilmekteydi. Şimdilerde ise bu görev transfer edilen büyük bir yıldız varsa, "SPONSORLUK" açısından ona verilebiliyor. Bir başka tercihte futbolcuların kaptanlarını kendileri seçmeleridir. Ancak son karar gene de yönetim kurulundadır.

Yönetim mi? Üstünel mi?
Geçen sezon Arda'nın yaşadığı kaptanlık olaylarını herkes bilmektedir. Bu sezon başında, Adnan Polat'ın "Kaptanımız Arda Turan'dır" demesinin ardından alevlenen kaptanlık olayı, bu defa Haldun Üstünel'in gereksiz yere tecrübeli futbolcularla yaptığı ve "Arda kaptan olsun mu?" araştırması ile eksi yönde zirveye çıkmıştır. Nedenleri de bence şudur. 1- Takımda hâlâ bir kaptan vardır. Ayhan bu göreve devam ederken, yeni bir kaptan seçmek istenmesi hatadır. Futbolcuların "Arda'dan daha tecrübeli futbolcu var" şeklinde görüş çıkması, Hem Arda'yı, hem de Ayhan'ı psikolojik yönden etkilemiştir. Buna rağmen başkan Üstünel'in dün 'Kaptanımız Arda Turan' diye yaptığı açıklama gecikmiş bir karardır. 2- Üstünel'i iyi tanırım, üstelik severim. Galatasaray'ın birçok seyahatinde bir arada olduk. Son derece efendi, saygılı, zeki ve bir tribün Galatasaraylısı kadar Cimbom aşığıdır. Ancak başarıları yanında hatalarını da yazmak görevimizdir. Kaptanlık seçiminde yetki yönetimce ona verilmişse, çok daha ciddi yollardan bunu yapmalıydı. İkinci ve en önemli konu ise yönetimce futbol sorumlusu olarak görevlendirilmesi onu bazı sorumluluklara itmektedir. 1- Bir futbol sorumlusu hiçbir zaman yöneteceği bir futbolcunun omzuna elini atıp onunla saha içinde yürüyemez. Bu otoritesini sarsar. 2-Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Divan gibi çok önemli bir yerde "Artık transfer yapmayacağız" derken, futbol sorumlusu Haldun Üstünel, hazırlık kampında hemen hemen aynı saatler de "Biri defansa, biri orta sahaya iki futbolcu alacağız" demiştir. Bu ikilem "Camiada birbirlerinden haberleri yok" havası yaratmıştır.

Aziz Beyin Arda masalı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın saman altından pek ortalığa çıkmayan geçen yılın başarısızlığı Daum'un alınması ile transfer de beklenenlerin olmamasına tepkiyi önlemek için Arda tuzağına Polat yönetimi çok çabuk düştü. Bu olay uzadıkça Aziz Yıldırım istediği kolayca elde ederken, Arda'nın yıpranmasını Galatasaray yönetimi dahil hiç kimse ciddiye almadı. Tabii bu arada Aziz Bey kıs kıs gülerken, Fenerbahçe medyası da bu olayı çok iyi kullanıp tepkili Fenerbahçelileri susturmuştur. Yukarıda yazdıklarımız "Ufak sineğin mide bulandırması gibi" bir şeydir. Çözümü de otorite sınırlarının çizilmesi ile kolayca çözülür. Esas konu Galatasaray'ın şu anki görüntüsüdür. Galatasaray'ın gittiği yol mali yönden "batak'tır ama gidilmesi de 'kurtuluş' için şarttır. Alınan transferler görüntüde çok iyi. Esas sevindirici olan ise Galatasaray'ın geleceği gençlerin hazırlık maçlarında göz doldurmasıdır.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sen bu işin sonunu...   / 08-07-2009
 Neden verdiler   / 05-07-2009
 Bir günlük krallık   / 29-06-2009
 'Neeskens' diye biri   / 26-06-2009
 Kim seçiyor?   / 22-06-2009
 Varsa yoksa   / 18-06-2009
 Kim utanmalı?   / 12-06-2009
 Yüzyılın komikleri   / 11-06-2009
 Karar sizin   / 08-06-2009
 Terim maceradır   / 04-06-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital