21 Eylül 2013 | Cumartesi

Kalede Aysal forvet Nas!

Beşiktaş derbi öncesi istim üstünde. Buna karşılık Galatasaray kendi iç kavgalarıyla boğuşuyor. Başkan Ünal Aysal'ın Fatih Terim'in kucağına bıraktığı "sözleşme bombası"
Real maçında patladı. Hemen ardından genel sekreter Adnan Nas sahne alıp; Terim biraz da Fenerbahçe'yi çalıştırsın, diyerek artçı sarsıntı yarattı.
O nedenle çok açık ve net şekilde söylüyorum, yarınki derbide kalede Muslera yok başkan Aysal var, ön tarafta Umut, Burak ya da Drogba değil; Adnan bey oynayacak!
Yenilen her golün, kaçan her fırsatın baş sorumlusu en başta Aysal ve Nas olacaktır, Muslera ya da forvetler değil.
Peki hal böyleyken bu derbi de neler olabilir şimdi gelelim oraya… Derbilerin sonucunu kimse bilemez, hesap tutmaz bu tür oyunlar. Hep söylerim derbiler futbolumuzun UFO'larıdır.
Dolayısıyla skor anlamında en azından ben bir şey söylemem ama maçın havasını tahmin edebilirim, bir futbol adamının asıl olarak yapması gereken de budur.
Öyleyse yapalım; Beşiktaş savunmada disiplinli, orta alanda mücadeleci, ön tarafta ise fırsatçı. Bu özellikleri gol bulduğu andan itibaren katlanıyor.
Galatasaray ise derbiyi kurtuluş maçı olarak görüyor ama inanılmaz kırılgan bir yapıları var.
Bu şartlarda Beşiktaş'ın daha iyi oynamasını, daha çok pozisyona girmesini beklemek gerçekçi olur.
Çok pozisyon bulan mı kazanır, yoksa az bulan mı onu kimse bilemez. Sonucunda bir UFO'dan bahsediyoruz.
Beşiktaş'ın en büyük kozu; Olcay, Gökhan Töre ve Fernandes'in savunma arkasına sarkma konusundaki becerileri.
Galatasaray'ın en büyük handikapı da durağan defansı.
Uzun sözün kısası, avantajlarını iyi kullanan bir Beşiktaş arkasında 70 bin küsür kalabalıkla iyi bir derbi gecesi yaşamaya adaydır.

Beşiktaş'ın gücü
Düne kadar ezeli rakipleri Beşiktaş'ın gücünü küçümsemeyi maharet sayıyorlardı. Beşiktaş'ın statları dolduramamasından dem vuruyorlardı. Bu sezon ortalama 43 bin seyirciye oynanması hepsini susturdu. Üstelik Olimpiyat çilesine rağmen ortaya çıkan bir güzellik bu. Yarın muhtemelen 75 binin üzerinde Beşiktaşlı stadı dolduracak ve ezeli rakiplerinin 70 bin 125 kişilik rekorlarını tarihe gömecek. Beşiktaş'lı sayısını merak edenler yarın Olimpiyat tribünlerine iyi baksın!

Aydınus'a mektup
Fırat kardeşim iyi bir hakemsin ama bazen kafan karışıyor. "Beşiktaşlı Fırat" demesinler diye yapmadık hata bırakmıyorsun. Rahat ol, sen Beşiktaşlı Fırat Aydınus falan değilsin. Hakem Fırat'sın. Gördüğünü çalmaktan korkma, görmediğini çalmaktan ise kork. Birilerine yaranmaya kalkarsan, kimseye yaranamazsın haberin ola. Allah yardımcın olsun.

Yardımcı mı, yancı mı?
6 hakem uygulaması başladı ama fıs! Okeydeki yancılar, bizim yancı hakemlerden daha çok müdahale ediyorlar oyuna. Bursa'da, Almeida'nın kafasının üzerinde bir kol var bu hareket bile penaltı, üstelik o kol topu uzaklaştırıyor iki kez penaltı. Yancıya bakıyorsun "tık" yok. Sivok'a rakibi önce sol, sonra sağ ayağıyla çelme takıyor yancı yine oralı bile değil. Bülent Yıldırım'ı hiç söylemiyorum bile o sadece Burak'a penaltı veriyor!

Vali beyin dikkatine!
Sayın Valim, yaklaşık 80 bin insanımız Pazar günü Olimpiyat Stadı'nın dar yollarında trafikle boğuşacak, metro istasyonlarına doluşacak. Kimisi zorda kalıp arabasını karanlık yollara park edecek. Bu şartlar her türlü olaya açıktır. Lütfen Olimpiyat Stadı'na giden yolları maçtan 2 saat önce kamyon ve minibüs trafiğine kapatın. Kritik noktalara polis koyun. Tromsö maçında yaşananların canlı şahidiyim, çift yönlü yollar tıkandı ve trafiğin ortasında kala kaldık. Tedbir almazsak aynı şeyler tekrar yaşanır. Lütfen dikkat!

AYDINLAR HAKLI
Mehmet Ali Aydınlar, bildiklerinden anlatabileceklerini anlattı ve her şey daha bir netlik kazandı. Aydınlar, Fenerbahçe'ye asıl zararı Azizbahçeliler'in verdiğini net olarak ortaya koydu. Bizim iki yıldır anlatmaya çalıştığımız da buydu. Fenerbahçe'nin değil Aziz Yıldrırım'ın çıkarlarını korumak amacıyla hareket edildi ve sonuç ortada. Hiç kimse Aydınlar'a kızmasın, şikeyi yapan o değil, başkaları!

HODRi MEYDAN
Benim veremeyeceğim hesap yoktur diyenler, bana her soruyu sorabilirsiniz diyenler, 3 Temmuz'dan bu yana şike sürecini kim, nasıl takip etmiş herkes biliyor. O nedenle kendine güvenen, bu süreci iyi takip eden gazetecilerin karşısına çıksın. Biz de tapeleri ve sözkonusu maçların görüntülerini alıp gelelim. İzleyenler de karar versin, kim akmış, kim karaymış her şey anlaşılsın. Hodri meydan!

YILDIRIM ELE VERiR TALKINI!
Fenerbahçe yönetimi garip bir açıklama yapmış. Buna göre Aydınlar'ın toplantısında tüm sorular sorulmamış, o nedenle yeni bir basın toplantısı yapmasını ve tüm medyanın davet edilmesini önermişler. Güler misin, ağlar mısın? Aziz Yıldırım bir toplantı yapıyor ve oraya sadece belli isimler çağrılıyor, zevahire dokunan hiç bir soru da sorulmuyor. Bu manzara ortadayken
Aydınlar'ın toplantısına eleştiri getirilmesi komik ötesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor