13 Eylül 2013 | Cuma

Orman'dan G.Saray'a Kerim Frei çalımı

Fulham Teknik Direktoru Martin Jol, Fikret Orman'ın yakın arkadaşı. Orman, Dourtmund-
Bayern Munih macını izlemeye gittiğinde Martin'in evinde kalır. O sıralarda Galatasaray ısrarla Kerim'i istemektedir.
Ancak Orman, Martin'le dostluğunu kullanıp yaptığı hamleyle Galatasaray'ın işini bitirir!
Martin'e "Kerim'i biz istiyoruz, mutlaka alacağız ama bu tavrımızı ortaya koyup piyasayı kızıştırmayız" diyen Orman, arkadaşından kendileri devreye girene kadar Kerim'in satışına onay vermemesini rica eder. Martin de dostunu kırmaz.
Galatasaray'ın tum gucuyle yuklendiği donemde Martin Jol onay vermeyince Fulham yonetimi, Galatasaray'dan 7 milyon euro ister ve bir kuruş aşağı inmez ve Aslan geri cekilir!
Orman'ın planı tutmuştur.
Transferin bitmesine birkac gun kala son darbeyi vurma zamanı gelir ve Beşiktaş Fulham'ın kapısını calar, artık Galatasaray devre dışı kalmıştır.
Yonetim bir kez daha teknik adamına sorduğunda Martin, "Gidip tecrube kazanmasında fayda olabilir" raporu verir. Fulham yonetimi şaşkındır ve artık arada Galatasaray da olmadığı icin pazarlık gucleri neredeyse sıfırlanır.
Hocanın tavrı değişmiştir ve Kerim'i bu saatten sonra satmak hic kolay olmayacaktır.
Tam anlamıyla Beşiktaş'ın akıl oyunlarının esiri olurlar. Transfer iki gunde, 3.5 milyon euroya biter.
Ustelik Fikret Orman tek kuruş peşinat vermeden halleder bu işi.
Ne diyelim, iş bilenin, kılıc kuşananın.
Evet araştırdım ve edindiğim bilgileri sizlerle paylaştım yani bu benim hikayem.
Galatasaray'ın 7 milyon euro'ya alamadığı Kerim'i Beşiktaş tek kuruş peşinat vermeden 3.5 milyon euro'ya nasıl aldı, başka hikayesi (!) olan varsa, anlatsın onu da dinlerim!

Terim hazır çorbacı mı?
Benim tecrübem, teknik adamların ikiye ayrıldığını söylüyor; hazır çorbacılar ve gerçek aşçılar.
Hazır çorbacılar vasıfsız futbolcu gibidir. Düz adamdır vesselam. Gerçek aşçılar öyle değildir. Mutfağa girmeden once her türlü yetkiyi alırlar, ondan sonra aşçı yamaklarından bulaşıkçıya kadar çalışacakları personeli kendileri belirlerler.
Bu da yetmez mutlaka bir spisiyal yemek yaparlar.
Terim ve Bilic bu sınıfa giriyor; onlar gerçek aşçı.
Bilic'in Beşiktaş'ta yaptıkları bunun kanıtı.
Terim'in mazisi ve şu iki maçlık "Milli dokunuşu" ise onun usta aşçılığının inkar edilemez delilidir. O nedenle bu sezon yarışta da farklı
şekilde önde olacaklardır.

82 ruhu geri geldi!
Önder Özen yonetiminde günü kurtarma telaşına düşmeden, geleceğe yonelik doğru yatırımlar yaptı Kartal. Pedro Franco, Kerim Frei, Gokhan Tore mevcutlara eklenince ortaya, 1982 sonrası oluşan kolej takımına benzer bir kadrolaşmanın bir benzeri cıktı. Artık gelecek daha bir aydınlık, hele şu stat bir bitsin siz o zaman gorun Kartal'ı.

Bursa ve G.Saray
Beşiktaş'ın önünde kendi gücünü test edebileceği iki ciddi sınav var. Önce Bursa deplasmanı, ardından iç sahada Galatasaray.
Bu iki maçın kayıpsız atlatılması halinde Beşiktaş lige ağırlığını koyar. Ondan sonra başlarız feryatlar duymaya; bu Beşiktaş böyle giderse biz ne yaparız!
Sistem tir tir titrer ama bu kez kolay kolay kesemezler önünü. Her maçta 50 bin sevdalısının Olimpiyat Stadı'na toplanmaya başladığını gördüler.
Eyyam tesbihimizin (Bkz. alttaki yorum) aktörleri bu gücü karşılarına almaktan çekineceklerdir.

BiRi BiLiC'E ÜMiT'i HATIRLATSIN!
Beşiktaş'ın altyapısında müthiş bir sol savunmacı var; Ümit Karaal. Şifo Mehmet'in futbol akademisinde yetişen nadide bir çiçek.
Sezon başı kampın neden getirilmedi bilemiyorum.
Böyle bir yeteneği Bilic gördü mü bilemiyorum, bakmaya zaman bulabildiğini de sanmıyorum.
O nedenle bu yazı sevgili dostum Bilic'e bir hatırlatmadır. Sevgili dost; lütfen Ümit Kaaral'ı bir izle. Sonra bana teşekkür edeceksin.

EYYAM TESBiHi
Bu ulkede sozde spor yorumlayan ve yazan bircok kişi 30 yıldır futbolumuzda adaletli bir sistem olduğunu ve haksızlıkların tesadufen yaşandığı masalını anlattılar. Ben ise 30 yıldır sistemin Lacivert-Sarı- Kırmızı'yı bolca koruyup, Siyah-Beyaz'ı cok az, Bordo-Mavi'yi cok cok az, Anadolu renklerini ise hic korumadığını anlatmaya calıştım. Artık anlatmıyorum gosteriyorum, cunku "Eyyam tesbihimi" yaptırdım. Bu tesbihe bakın, futbolumuzdaki eyyam oranını gorun, fazla soze gerek yok.

Fethiyespor'da Buca alarmı
PTT 1. Lig ekiplerinden Fethiyespor'da teknik direktör Mustafa Ceviz, Bucaspor ile oynanacakları maça çok önem verdiklerini belirtti. Ceviz, "Futbolcularımla konuştum ve bu maçın önemini anlattım. Taraftarımız bu sezon bizden büyük başarılar bekliyor. Buca maçıyla birlikte çıkışa geçeceğiz" dedi

Erzincan'dan süper fark
Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçları sona ererken, tur atlayan son takım Erzincan Refahiyespor oldu. Bingöl Şehir Stadı'nda oynanan maçta Erzincan Refahiye, Muş Ovasıspor'u 8-1 yenerek, 2. tura yükseldi. 90 dakika boyunca üstün oynayan Erzincan rakibine 8 gol atarak ilk turun en farklı skorunu elde etti.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor