Necmi Perekli

Necmi Perekli

27 Ağustos 2013 | Salı

Derslik maç

Trabzonspor oynadığı futboldan ders alacak bir maç oynadı.
İlk dakikalarda gol atıyorsun fakat her şeye rağmen yine oyunda ağırlığını ortaya koyamıyorsun.
Bu şartlar altında sahada maçın alınabilmesi ağırlığın sahaya konabilmesi ve sahanın rakibe dar edilmesi için bir amacın, aktivitenin, bir takım ruhunun olması gerekir. Ne yazık ki bu ruh bir türlü tesis edilemedi.
Trabzonspor'un 4-1-4-1 konusunda yetersiz olduğunu defalarca izah ettik.Trabzonspor teknik sorumlularının sahada oynanan oyunlar ve alınan sonuçlarla bunu görmüş olması gerekirdi.
Fakat hâlâ bu oyun tarzında ısrar edilmesinin sebebini bir türlü anlayamıyoruz.

Kanatlar nerede?
Trabzonspor attığı golden sonra bir türlü topu açıklara veya kanatlara taşıyıp oyunu sahaya yayamadı. Müsabakanın ilk dakikalarında attığı güzel golü bundan sonraki dakikalarda oyunu ile süsleyemeyen Adrian adeta ilk 45 dakika içerisinde sahada gezindi durdu.
Alanziho, Colman ve Malouda geçen yılın süper yıldız futbolcusu Yusuf Erdoğan kulübede fakatVolkan, Soner Zokora, Aykut ve Adrian üç defans iki ofansla oynayan Trabzonsporun dörtlü savunma karşısında pozisyon bulması mümkün olabilir mi?
İşte bu denli bir müsabaka anlayışı ile oyuna galip başlayan bordo-mavili takım bir türlü ilerleyen dakikalarda ağırlığını oyuna yansıtamadı.
Bu ara Rizespor'u ve hocası Rıza Çalımbay'ı ortaya koyduğu cesur ve atak oyun tarzı ile kutluyoruz. Yarışmanın başında mağlup duruma düşmesine rağmen oyundan kopmadı, disiplini elden bırakmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor