Necmi Perekli

Necmi Perekli

09 Ağustos 2013 | Cuma

Böyle oynanmaz

Maçın kritiğine geçmeden önce değerli okurlarımızın Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerim ve samimi duygularımla, muhabbetle kutluyorum.
Müslüman aleminin özellikle siyasi çalkantılarla boğuştuğu bu günlerde mübarek Ramazan Bayramı'nın "kaos" içinde yoğrulan din kardeşlerimize barış, huzur ve ferahlık getirmesini temenni ederim.
Evet, temenni ve mutluluk dileklerimiz bir yana dün akşam Avni Aker'de Kuzey Avrupa'nın güçsüz takımı Minsk ile yapılan maça...
Avrupa'daki 101. karşılaşması bordo-mavili takımın... Belarus ekibi daha önce de belirttiğimiz gibi modern futbol oynamaya çalışan bir takım değil.

Dizilişi hatalıydı
Özellikle savunmasında bariz hatalar yapıyor. Defans bloğu içinde fazla sayıda rakip takım oyuncusuna karşı, denge ve derinlik prensiplerini başarılı uygulayamaması Trabzonspor'a ilk yarıda birkaç pozisyon verdi.
Ev sahibi takımın hatalı dizilişi ve tek santrforlu oyun tarzı bu yarının golsüz kapanmasının en büyük nedeniydi.
Trabzonspor ve rakibi Minsk, gerçekte Avrupa kupası ileri merhalelerinde maç oynayacak veya yer alacak takımlar intibaını vermiyordu.
Rakip takım eğer biraz topa basıp biraz da top çeviren bir ekip görüntüsünde olsaydı bordo-mavililerin kendi sahasında bile havlu atması işten bile değildi.
Zira bu oyun tarzıyla Trabzonspor'un bir şeyler yapmasını beklemek veya galip gelip taraftarlarını sevindirmesi asla mümkün değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor