Necmi Perekli

Necmi Perekli

02 Ağustos 2013 | Cuma

Tur kapısı aralandı

Trabzonspor, önceleri zor olarak nitelenen rakibi karşısında savunma anlayışıyla mücadele edecek diye düşünüyorduk.
Mustafa hocanın açıklamaları bu yöndeydi. Ancak ilk dakikalarda Dinamo Minsk'in bir önceki turdaki rakip Derry City'den farkı olmadığı Allah'tan erken anlaşıldı.
Oyunun başında iki takım da birbirini tartıp temkinli oynamayı tercih etti. İkisi de diğerinin yapacağı muhtemel hata ile gol yakalamanın peşine düştü.
Fakat ilerleyen zaman içerisinde Trabzonspor orta sahası oyunda hakimiyet kurmaya başlayınca rakip sahada olmasına rağmen oyunun hakimi Trabzonspor'du.
Trabzonspor savunması başta Mustafa Yumlu olmak üzere gününde ve başarılı bir oyun ortaya koyarak rakibine pozisyon vermedi.
Orta saha defansif anlamda iyi olmasına rağmen, ilk yarıda ofansif anlamda başarılı gözükmedi.
Fakat bu zaafını ikinci yarı daha da efektif oynayarak telafi etme yoluna gitti. Bordomavililer adeta kendi sahasında oynar gibi oyuna hakim durumdaydı.
Rakip hiç de adına yakışır yani üretken bir dinamo görüntüsü sergileyemiyordu.

Sonradan etkili oldu
İlk devrenin 41. dakikasında Paulo Henrique'nin attığı gol Trabzonspor'un 2. turu geçeceği müjdesini veriyordu.
İlerleyen dakikalarda Trabzonspor gittikçe dahada tehlikeli olmaya başladı. Karadeniz ekibinin Henrique ile bir şutu da direkten döndü. Bu karşılaşma Trabzonspor'un çok önemli hata yapmaması halinde ikinci turu da geçebileceği kendi sahasında bu takıma maç vermeyeceği sinyalini veriyordu. Nitekim maç bu skorla 1-0 bitti ve bordomavililer rövanş için çok önemli bir avantajla Trabzon'a döndü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor