Necmi Perekli

Necmi Perekli

19 Ağustos 2013 | Pazartesi

Eski halinden eser yok şimdi

Futbol defans ve ofans arasında asimetrik olarak oynamaması gereken bir oyun şeklidir. Belli bir amaca ulaşabilmek için oyuncular kapasite, yetenek, zeka ve enerjilerini bir plan dahilinde hedeflerine yönelik bir düzen içersinde ortaya koymak zorundadırlar.
Şimdi bu maç için en azından ilk 45 dakikalık zaman dilimi içerisinde ortaya bu donelerden hangisini koyabildiler ki maçı kendi lehlerine çevirme şansı yakalamış olsunlar. Her iki takım da nerede ise ortaya konulan oyun tarzına baktığınızda sanki beraberliğe razı gibi oynadılar.

Orta saha hızlanmalı
Maçın düğümü orta sahada çözülecekti fakat Trabzonspor ortasa hasında halen kendini bulamayan bir Malouda ve öfkesinin nedendir bilinmez mantığının ve aklının önüne geçen bir Colman'la bu orta saha kesinlikle maç içerisnde insiyatif alıp akılcı ve akıcı bir oyun trazını icra etmesi asla düşünülemezdir.
Orta sahaya takımı sürükleyebilecek, tempo, hız ve mantık kazandırabilecek kalitede ve kapasitede bir oyuncu ile ancak bu performansı ve gerekli oyun tarzını yakaklayabilirsiniz.
İkinci yarıda Trabzonspor'da gelişen bir şey yok. Sadece yapılan bazı değişiklikler takıma bir şey kazandırmadı. Aksine Beşiktaş'ı oyunun hakimi yaptı.
Beşiktaş bundan sonraki ilerleyen dakikalarda sahaya hakimiyeti yansıtıp attığı peş peşe gollerle oyunun kaderini tayin etti.
Her şeye rağmen Beşiktaş takımı Fernandes'e duacı olmalıdır.
Takım olarak önündeki zorlu maçlara hazır olmadığının da altını çizmek isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor