Necmi Perekli

Necmi Perekli

30 Aralık 2010 | Perşembe

Tehlikeye dikkat

Ligin ilk yarısını başarıyla tamamlayan Trabzonspor, topladığı 42 puan ve oynadığı futbolla tüm sporseverlerin ilgisini çekmiştir.
Bundan dolayı seven-sevmeyen herkes daha dere görünmeden paçaları sıvamaya başladı ve Trabzonspor'u erken şampiyon ilan ediyorlar.
İşte Trabzonspor için gerçek tehlike çanları bu noktadan sonra başlamıştır. Zira takımın erken havaya girmesi mücadelenin gevşemesi, hataların yapılması, konsantrasyonun zirveden eteklere inmesi anlamına gelir.
Daha önce iki kez böyle bir tecrübe yaşandı. Dilerim bu ekip geçen dönemlerde yaptığı hatalarla bir daha karşılaşmaz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. "Sezar'ın hakkı Sezar'a..."
Bu yılki başarı azımsanacak, görmezden gelinecek gibi değil. Peşinen bir "Maşallah" demek boynumuzun borcu olsun.

Şunu da ilave edelim. Herkes ikinci yarıda tüm rakiplerin Trabzonspor'un üzerine çökeceğini ve bordo-mavililerin çözüleceğini beklemektedir.
Ben ise tecrübelerin ışığında Trabzonspor'un daha tedbirli ve başarılı olacağını umuyorum.
Zira bu tecrübeyi yaşamış kişiler, artık takımın başındalar.
Son maçlarda sanırım yorgunluk veya elde olmayan bezginlik, hatta bazı oyuncuların vurdumduymazlığı ile puan kaybedildi.
İşte bu devre arası rehabilitasyon için fevkalade bir fırsat olmuştur. Yine bu ara çöken fiziki ve fikri yönlerin moralize edilerek ikinci döneme daha bir güçlü hazırlanacağını umarım.
Bu arada Trabzonspor için önceliğin forvet transferinde olduğunu görüyoruz. Bana göre eğer çok fazla sakatlık ve cezalı olmazsa takımın yeni elemana ihtiyacı yok. Trabzonspor, ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen ekibi.
O halde ille de takım noksandır diye ortalığı 'hartama' ile kaşımanın anlamı yok. Eğer diğer takımlara bakıp da siz de "Yarışta varım" demek için transfer yapacaksanız orta sahaya bir oyun kurucu bulunmalıdır. Böylece birilerinin kaprislerine de set çekmiş olursunuz.

Bence Trabzonspor'un en önemli rakibi Bursaspor gibi gözükmektedir. Şampiyonluk hevesinde olan diğer takımların bir kısmı Avrupa'ya bakarken, diğerleri salon sporlarına yönelebilir.
İlk yarıdaki tablo bize bunu çağrıştırıyor.
Şu anda Trabzonspor'un en önemli avantajı, birbiriyle uyumu fevkalade düzeyde iyi olan sayın başkan Sadri Şener ve ekibinin yeniden göreve gelmesidir. Bu istikrar zaman içinde başarıyı da beraberinde getirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor