30 Mayıs 2013 | Perşembe

Bakkal dükkanı

Aziz Yıldırım ile çalışan her teknik adam, dayanma noktası kadar işine devam edebiliyor. Dört yıl uzun bir süre. En sabırlısı ve dirayetlisi Aykut Kocaman çıktı. Yaptığı plan, çizdiği yol haritası, kulübün geleceği için düşünceleri, bu birliktelikte gerçekleşemezdi.
Çünkü kulübü değil, tribünleri ve üstündeki baskıyı önemseyen bir başkan ile çalışıyordu.
Kararın nedeni net değil.
Başkanın kardeşi Ali Yıldırım başrolde. 3 Temmuz sürecinin gölge başkanı...
Aykut Kocaman'ın yol arkadaşı.
Hapisteyken Aziz Yıldırım'ı rakipsiz başkanlık koltuğuna oturtup, "Bu camia vefalıdır" diyenler, ağabeyin kardeşine göstermediği "vefa" ya da baksınlar. Esas aranan duygunun "biat" olduğunu anlayacaklardır.
Önümüzdeki günlerde Aykut Kocaman'ı bu karara iten nedenin son görüşme olmadığı da ortaya çıkacak.
Heykeltraşın mermeri kıran son darbesi gibi. Aslında öncesinde yüzlercesi var.
Sonuncusunda taş dayanamaz.
Bir döneme damgasını vuran, duruşu, dürüstlüğü ve Fenerbahçeliliği ile herkesin takdirini kazanan, Fenerbahçe'nin saha başarısında öne geçen ve ekolün adı olan bir teknik direktör olmaktı aslında Aykut Kocaman'ın hatası.
Daum gibi her basın toplantısında başkana teşekkür etse, söylediği her şeyi komut kabul edip, sadece ödemelerine odaklansaydı problem de kalmayacaktı.

Sıra oyuncakçıda

Divan Kurulu'nda "Yıllardır kulübü bakkal dükkanı gibi yönettik" dedi Aziz Yıldırım.
Gördük ki haklılığı devam ediyor.
Kendisinin konuşmadığı kardeşiyle görüştü diye, kendisinin istediği oyuncuyu istemedi diye teknik direktörünü istifaya zorluyor!
Evet, Fenerbahçe bakkal dükkanı değil.
Şimdi bunu kanıtlama sırası da kendisine geldi. Başkan, bir yıl önce vefa duygusu ile o koltuğu tekrar altına verenlerin önüne yeniden çıkmalı, yenilenmenin önünü açmalı.
Rakiplerini kulüpten ihraç et, mali kongrelere sansür uygulat, yayınlatma, soyunma odasına girip taktik ver, teknik direktörünün nasıl yaşayacağına, kimi transfer edeceğine, kimi oynatacağına karış. Bakkal dükkanı formatı bile yetmiyor bu tarza, oyuncak dükkanı daha uygun.
Fenerbahçe ile oynanıyor, ağzı-burnu değiştiriliyor, kanatları kırılıp, üstü lekeleniyor.
Oyuncakçı kendine oyuncak üretiyor.
Aziz Yıldırım ve eğer varsa (!) yöneticilerin, Aykut Kocaman'ın istifasının kabulünden sonraki ikinci kararı, olağanüstü seçim olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor