27 Aralık 2010 | Pazartesi

Acı tecrübeler...

Quaresma, Guti derken, Fernandes, Almeida ve Simao da geldi... Artık Beşiktaş'ı kimse tutamaz! Mustafa Denizli, "Beşiktaş'ın ikinci yarıda 17'de 17 yapması kimseyi şaşırtmasın" diyor. Hatta şampiyonluktan bile söz ediyor.
İyi güzel de Mehmet Demirkol'un tabiriyle "Havalimanı şampiyonlukları" filmini ilk kez mi izliyoruz?
Biz, 'yıldız' bulduk diye sevinirken, daha büyük sevinci "yağlı kapı" bulduk diye yaşayanları kaç kez izledik?
İsim almakla marka olunmuyor. Onu oynatmak da gerekiyor.
Ki bu o kadar da kolay bir şey değil. Ara transferde doğru adamı almak, şarkıcı olmak için köyünden çıkıp elinde bir valizle büyükşehire gelmek isteyen genç bir kızın star olma olasılığı kadardır herhalde.
Sözün özü; Beşiktaş'ın şatafatlı transferlerinin nasıl bir sonuç vereceği çok bilinmeyenli bir denklem... Geçmiş tecrübelere bakarsak, Beşiktaş'ın beklentisini karşılaşması zor görünüyor.
Keza Galatasaray için de durum pek farklı değil.
Galatasaray, Beşiktaş'ın gittiği yoldan dönüyor şu anda. Lincoln'lar, Elano'lar, Jo'lar, Santos'lar alındı ama sonuç alınamadı.

İçeriye bakmak gerek

Gelen hemen herkes Türkiye ile Katar arasındaki jeolojik, fizyolojik, psikolojik artık ne kadar 'olojik' fark varsa, hiçbirinin ayrımına varamadı.
Üç kuruşluk bir katkı yapmadan gittiler ya da gitmek üzereler...
Galatasaray bu yolları biliyor. En azından biliyor olmalı. Unutmamış olmalı. Gidip yine ara transferde 'ara tatil' isteyen yıldızcıklar getirecekse parasına yazık etmiş olur.
Ben Galatasaray yönetiminin yerinde olsam, içeriye bakarım. Florya'ya yani. Bir ufacık şans verdiler, Anıl diye bir genç çıktı ortaya.
Oysa Arda'dan bu yana doğru düzgün bir futbolcu çıkmamıştı bu sistemden. Ki Galatasaray'ın geçmiş dönemlerine bakınca, bugünün Barcelona'sına bakınca, hep altyapı imzasını görürsünüz.
Üstelik de bu kez altyapının bağlı olduğu, kendisi de altyapıdan çıkma Tugay Kerimoğlu, A Takım için kritik bir noktada bulunurken...
Hagi gibi bir futbol ustasının hocalığından yararlanma imkanı varken...
Ara transferde Ribery dışında tek bir doğru hamle yapamamış olma gerçeği ortada dururken...
Kaliteli bir golcü dışında ara transferde para saçmak bana pek anlamlı gelmiyor. Sanki, "muhtaç oldukları kudret, altyapıda mevcut"...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor