Necmi Perekli

Necmi Perekli

02 Ağustos 2011 | Salı

Hedefi yakalamak

Gündemi bir deprem etkisiyle sarsan şike iddiaları, futbolcular üzerinde tedirginlik ve telaşa, taraftarlar üzerinde de futbola karşı güvensizliğe yol açtı. Avrupa arenasında top koşturan takımlarımızın hal-i pür melali ortada...
Trabzonspor Lizbon'da Avrupa takımları ayarında olmayan Benfica karşısında ismine yaraşır, etkin bir futbol maalesef sergileyemedi.
Gaziantepspor kendi sahasında Legia Varşova takımına 1-0 yenilerek büyük bir avantaj kaybetti.
Bursaspor ise evinde zayıf Belarus ekibi Gomel'i zor bela 2-1 yendi. Bakalım bu sonuçlar rövanş maçlarına nasıl yansıyacak?
Türk futbol arenasında neticesini bulmakta zorlanan şike iddialarının sürmesi durumunda, ne takımlar ne de taraftarlar maç ruhuna ve motivasyonuna hazır olamayacaklardır. Aile içindeki herhangi bir huzursuzluk ve sıkıntı, aile bireylerinin profesyonel yaşantılarını nasıl olumsuz yönde etkilerse, futbolcular da kendi camialarının içindeki sıkıntıları bu şekilde hissediyorlar.
Bu kargaşa ve zihin yorgunluğu da sahadaki performanslarını negatif yönde etkiliyor. Bordo-mavili takım, sözde Avrupa'nın güçlü ama sahada pek o kadar etkin olmayan Benfica karşısında son 20 dakikada yediği iki gol ile tur atlama şansını zora soktu.

Hücumu düşünseydi...
İlk maçta kaybetmemek üzerine oyunu kuran Trabzonspor, gole kadar başarılı görünen orta sahasını, etkin bir hücum futbolu ile perçinleyebilseydi rakibin oyundan düştüğü zamanlarda da gol atabilirdi. Trabzonspor, sadece bir kez gol pozisyonu bulabildi. Polonyalı oyuncusunun attığı ve hakemin kabul etmediği golü buna örnek olarak verebiliriz.
Trabzonspor turu geçmek istiyorsa, stratejisini ve maç tasarımını çok iyi belirlemeli, geçen maçtaki hatalardan ders alıp, yeni bir oyun düzeni oluşturmalıdır. Hücumda her türlü varyasyon ve organizasyon hedefe yönelik olarak belirlenmelidir.
Bunları yaparken de savunma futbolu gözden kaçırmamak gereklidir.
Rakip ceza sahasında adam markajı, dışında ise alan markajı ile rakip kontrol altında sürekli tutulmalıdır. Özellikle de ölü toplarda, Trabzonspor kalecisi dahil herkes uyanık ve dikkatli olmak mecburiyetindedir.
Kendini son haftalardaki keşmekeşlikten kurtarabilen takım, bir üst tura geçme ihtimalini kuvvetlendirecektir. Sözel motivasyonunu tam anlamıyla yapabilen ve bunu fiziki çalışmalarıyla takviye eden takım bu hedefi pekala ulaşacaktır. ..Ve eminim ki Türk futboluna özellikle bu aralar çok ihtiyaç duyulan morali sağlayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor