30 Kasım 2010 | Salı

Kurtuluş reçetesi

Manisaspor ve Kayserispor maçlarında buz gibi penaltıları verilse ve Beşiktaş derbisinde Ali Turan'ın saçmalığı olmasa bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.
Ama öyle bile olsaydı bugün yine G.Saray'ın yetersizliğini yazıyor olurduk. Çünkü 1. haftadaki Sivas maçı, bu takımın takım olmadığını gün gibi ortaya koymuştu. Koşmayan, yardımlaşmayan, verkaç bile yapmayan, top ayağında olan futbolcu dışındaki 10 kişinin"Dur bakalım ne yapacak?" diye eli belinde beklediği bir zihniyetin başarılı olma şansı yoktu. Olmadı da. G.Saray'ın hoca değil, zihniyet değişikliğine ihtiyacı var. 1- Futbol koşarak oynanır, 2- Futbol, yardımlaşarak oynanır, 3-Futbol, bir taktikle oynanır.
G.Saray'da bu temel ve basit ayaklar yok.
Takım koşmuyor. Misimovic, G.Saray'ın en çok yol kat eden ismiydi. Nasıl koştuğunu herkes biliyor. G.Saray'ın en çok efor sarf eden ismi, 'yürüyen Misimovic' olabiliyordu!
Takım yardımlaşmıyor. İçten bölünmüş. Derbide Elano duran topu kullanmak için hareketlendiğinde Ayhan onu itti ve atışı kullandı. Tacı, boştaki Elano'ya değil, 2 kişinin markajındaki arkadaşına attı. Birbirini sevmeyen, tamamlamayan kadrodan sonuç beklemek, golfte topun deliğe girmesinde"Gol" diye bağırmaya benzer.

A2'den takviye yapılmalı

Bir de taktik meselesi var tabii. Koca G.Saray'ın gol üretemiyor. Bu, "Santrforum yok" mazereti ile izah edilemez. İlk 2 şıkta sorumluluğu bulunmayan Hagi'nin, 25 kişi içinden bir golcü bulma zorunluluğu var.
Sonuç olarak yönetim hatalı kadro kurdu.
Futbol açlığı olan, profesyonel ahlak taşıyan, kibirden uzak kimlikteki oyuncuları bir araya getiremedi.
3 yıldır getiremiyor. Teşhisi yanlış koyduğu için neşteri başka yerlere vuruyor.
G.Saray bundan sonra ne yapmalı? Bir kere; yeni stat, şirket birleşmesi ve Riva projesi G.Saray'a çok parlak bir yarın vadediyor. Sorun bugünde ve bugünü kurtarmak artık mümkün değil.
Avrupa'ya çıkış için kupaya odaklanmalı, ligdeki yapılanma gelecek yıla yönelik planlanmalı.
Ben Hagi'nin ve yönetimin yerinde olsam A2'den ciddi takviye yapıp kadroyu revize ederim. Tugay Kerimoğlu'nun çok iyi bildiği A2 için Hagi de bulunmaz bir eğitici olur. Arda ve Baros gibi iki önemli yıldızın liderliğinde gençlik ve yenilik aşısı yapılan'hasta adam' belki bu şekilde ayağa kaldırabilir, küsen taraftar da yeniden stada çekilebilir. Yoksa "Dur bakalım ne olacak?" diye beklemek, yani eylemsizlik, hastalığın gelecek seneye de kalması anlamına gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor