Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Barış ve uyarı!

Beşiktaş'ta menajer Sinan Engin ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın affettiği İbrahim Toraman ile adaşı Üzülmez'i bugün de yönetimin affetmesi kesin gibi. 40 günlük kaotik ortam sona erecek. Üstelik tek kazanım bu değil. Afla birlikte Ertuğrul hocanın eli güçlendi, seçenekleri çoğaldı. Sağlam'ın yeni sezonda çift ön libero kullanacağı malum. Mevcut şartlarda bunlardan birinin Cisse olması da neredeyse bir zorunluluk. Hal böyle olunca Beşiktaş'ın, (6 artı 2 nedeniyle) Bobo ve Holosko'yu aynı anda kullanması için birçok taşın yerinden oynaması gerekiyordu. Şimdi bu sorun tamamen ortadan kalkmış durumda. Çünkü Toraman gelince, Serdar Kurtuluş'un sağ kanatta sıkışmasına gerek kalmadı. Biliyorum, Toraman ya da Üzülmez af sonrası hemen takıma dahil olamayacaklar. Antrenmanlarını sürdürmüş olsalar da takımın gerisinde oldukları kesin. Ancak formadan uzak kalmak onları çok kamçıladı, bunu iyi biliyorum. Kaybettikleri çok değerli bir şeyi yeniden buldular. Bu onlar için ayrı bir motivasyon.

Kartal'ın tecrübesi yeter
İki İbo'ya da "Hoş geldiniz" derken, bundan sonra çok daha sorumlu davranacaklarına inanıyorum. O güzellikleri yeniden kazanmak için formalarına sırılsıklam ıslatmak zorundalar. Bunu yapacaklarından şüphem yok. Ayrıca bu barış ortamı UEFA maçı öncesi de büyük moral oldu. Kartal, Avrupa macerasına şimdi tam olarak kenetlenmiş şekilde çıkacak. Bosna takımını çok iyi tanımıyorum ama iyi tanıyanlarla konuştum. Elbette Ertuğrul hocanın bu konudaki düşüncelerini de öğrendim. Görünen o ki, ortada adından daha büyük işler yapmaya kararlı bir takım var. Beşiktaş dikkatli olmalı. Adını duyurmak için sahada her şeyini vermeye hazır bir rakiple oynayacaklar. Bu maç öncesi en büyük handikap savunma olacaktır. Sivok ve Zap sakatlıktan yeni çıktılar. Neredeyse tüm hazırlık maçlarında bu ikili birlikte oynadığı için, şu durumda daha uyumlu başka bir ikili bulmak da kolay değil. Beşiktaş'ın tecrübesi, rakibinden çok daha fazla. Kartal savunmada biraz dikkatli olursa, (deplasmanda gol atması sürpriz olmaz) tur kapısını ilk maçta ardına kadar aralayabilir. Ülkemizi Avrupa'da temsil eden tüm takımlara başarılar dilerken, alınacak her puanın gelecek yıllardaki sıralama adına altın değerinde olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Herkesin Hasan abisi!   / 08-08-2008
 Yaktım sizi olum!   / 05-08-2008
 Yükseliş sürecek   / 04-08-2008
 Holosko forvete   / 03-08-2008
 Nasıl bir Beşiktaş?   / 02-08-2008
 Öteki Beşiktaş!   / 31-07-2008
 Cennete geldik!   / 29-07-2008
 Hızlı değişim   / 27-07-2008
 Milat!   / 25-07-2008
 İstikrar   / 22-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gideceğim
F.Bahçe' nin golcüsü, UEFA' nın...
Bu maçı sen alırsın
Ümit ve Kewell sakat. Nonda...
Siroki tam bir kasap
Sağlam: Sakat vermeden, avantajlı...
Fırtına dönecek
Üç futbolcu taraftarların bu sezon...