Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Öteki Beşiktaş!

Yeni sezon öncesi son denemelerini yapan Ertuğrul Sağlam, Maccabi Haifa karşısına ideal onbirini değil, alternatif kadroroyu çıkardı. Deyim yerindeyse ağırlıklı olarak 'öteki Beşiktaş' sahadaydı İsrail takımı karşısında. Dolayısıyla bizim değerlendirmemiz de alternatiflerin ne durumda olduğu üzerine şekillenecek. Önce sağ kanatta Holosko'nun alternatifi olan Ekrem Dağ ile başlayalım. Güçlü ve inatçı bir oyuncu. Yere de, rakibe de sağlam basıyor. Bugün için sadece alternatif olarak görünen Ekrem, yakın zamanda onbirin gediklisi olursa şaşırmayın. Bence olmalı da. Hem böylelikle Holosko'yu da gerçek yerinde oynatma şansı doğar Ertuğrul Sağlam'a. Yeni yabancılardan Sivok'un iyi bir özelliğini bulup yazmaya çalışıyorum ama inanın bunu yapmak kolay değil. Sivok teknik bir oyuncu olmasına rağmen inanılmaz kötü bir savunmacı. Çok kademe hatası yapıyor, topla çıkışları da çok riskli. Seric bu maçta biraz daha kıpırdadı. İlk yarıda kulvarını kapatmakta zorlanmasına rağmen, ikinci yarıda hem bu görevini iyi yaptı hem de hücuma katkı sağladı.

Durum hiç fena değil
İdeal onbirini kullanmayan Beşiktaş'ın bu maçta iyi futbol oynaması sürpriz olurdu. Bu 90 dakika bize bir şeyi daha kanıtladı ki Sağlam, bu sezon çift ön liberodan kolay kolay ödün vermeyecek. Bu takdirde yapılması gereken Cisse ile Uğur'un ilk hedeflerini farklılaştırmak. Sağlam ikisinden de öncelikle savunma istiyor. Bence Uğur'un öncelikli görevi, hücum bölgesiyle bağlantı kurmak olmalı. Nobre her zamanki gibi çok çalışkan ve mücadeleciydi. Sambacının kaderi midir nedir yine çok tekme yedi ve yalnız kaldı. Holosko, Nobre'ye yakın oynadığı taktirde bu sorun çözülür diye düşünüyorum. Diğer alternatif oyunculardan Necip çok genç, çok yetenekli ama çok da tecrübesiz. Fizik olarak da yetersiz. Onu şimdilik sadece geleceğin yıldız adayı olarak alkışlayabiliriz. Bir diğer genç Batuhan bildiğiniz gibi. Bencil ama golcü. Sonuç olarak Beşiktaş'ın bu maçta sergilediği futbol ya da elde ettiği skordan çok, alternatif kadronun durumu önemliydi. O durum da hiç fena değil diyebiliriz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Cennete geldik!   / 29-07-2008
 Hızlı değişim   / 27-07-2008
 Milat!   / 25-07-2008
 İstikrar   / 22-07-2008
 Ateş gibi   / 21-07-2008
 Oscar'lık hareketler!   / 18-07-2008
 Belirsizlik!   / 15-07-2008
 Dayanma gücü   / 14-07-2008
 Haksızlık bu   / 11-07-2008
 Başka bir yanlış!   / 08-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yolumuz açık
İspanyol çalıştırıcı "Her geçen...
En kralı gelecek
"Dünya gol kralı Suazo' yu alarak...
Camia kızgın
Fulya ihalesini alan Aşçıoğlu...
Eksiklerimizi gördük
Trabzonspor' un çok şeyler...