TAVUK BURGER TARİFİ - Evde Tavuk Burger nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Çıtır tavuğun yumuşak ekmek arasındaki lezzetiyle dışardaki hamburgerleri aratmayan bu tarif, büyük küçük herkesin herkesin damak tadına uyuyor. Tavuk burger, tarifi merak ediliyor. Evinde tavuk burger yapmak isteyenler için hamburger malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 24 Ekim 2023, 23:31:50, Güncelleme: 24 Ekim 2023, 23:31:50
TAVUK BURGER TARİFİ - Fast food severlerin vazgeçemeyeceği lezzet olan tavuk burger, doyuruculuğuyla yüzleri güldürüyor. Tavuk burgeri evinde yapmak isteyenler arama motorlarında 'Tavuk burger nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar..
Tavuk burger nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- Hamburger ekmeği
Tavuk köfte için;
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Kekik
- 1 çorba kaşığı un
Bulamak için;
1.tabak;
- Yarım kase un
2.tabak;
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı su
3.tabak;
- 1 su bardağı ezilmiş mısır gevreği
- Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
- Marul
- İsteğe bağlı(mayonez)
Yapılışı:
- Mutfak robotuna 500 gram tavuk göğüs etini, 1 dolu tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı un, 1tatlı kaşığı kekik ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyelim.
- Kapağını kapatıp robotu çalıştıralım. Tavuklar iyice macun olana kadar değil iri çekilmiş bir kıyma gibi olana dek çekelim.
- Diğer tabağa 1 yumurta kıralım, 1çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı süt koyup iyice çırpalım.
- 1 su bardağı mısır gevreğini iyice un haline gelene kadar ezelim ve üzerine de yarım su bardağı galeta unu ekleyelim.
- Bu köfteden beş adet büyük hamburger ekmeği içine olacak kadar köfte çıktı.
- Tavuk köfteleri sırasıyla önce una batıralım. Fazla ununu alıp yumurtaya ve ardından galeta mısır gevreği karışımına bulayalım.
- Sıcak yağa koyup kızartmaya başlayalım. Orta büyüklükteki ocakta yağ kızdıktan sonradan pişirelim, altı çok açık olmasın ki içi iyice pişsin.
- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesip tost makinesinde ısıtalım. (isteğe bağlı).
- Ekmeğe bir tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı) sürüp üzerine marullardan koyalım.
- Üzerine pişmiş tavuğu koyup tekrar marul ve mayonez koyalım.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...