TAVUK BURGER TARİFİ - Fast food severlerin vazgeçemeyeceği lezzet olan tavuk burger, doyuruculuğuyla yüzleri güldürüyor. Tavuk burgeri evinde yapmak isteyenler arama motorlarında 'Tavuk burger nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar..
Tavuk burger nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- Hamburger ekmeği
Tavuk köfte için;
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Kekik
- 1 çorba kaşığı un
Bulamak için;
1.tabak;
- Yarım kase un
2.tabak;
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı su
3.tabak;
- 1 su bardağı ezilmiş mısır gevreği
- Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
- Marul
- İsteğe bağlı(mayonez)
Yapılışı:
- Mutfak robotuna 500 gram tavuk göğüs etini, 1 dolu tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı un, 1tatlı kaşığı kekik ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyelim.
- Kapağını kapatıp robotu çalıştıralım. Tavuklar iyice macun olana kadar değil iri çekilmiş bir kıyma gibi olana dek çekelim.
- Diğer tabağa 1 yumurta kıralım, 1çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı süt koyup iyice çırpalım.
- 1 su bardağı mısır gevreğini iyice un haline gelene kadar ezelim ve üzerine de yarım su bardağı galeta unu ekleyelim.
- Bu köfteden beş adet büyük hamburger ekmeği içine olacak kadar köfte çıktı.
- Tavuk köfteleri sırasıyla önce una batıralım. Fazla ununu alıp yumurtaya ve ardından galeta mısır gevreği karışımına bulayalım.
- Sıcak yağa koyup kızartmaya başlayalım. Orta büyüklükteki ocakta yağ kızdıktan sonradan pişirelim, altı çok açık olmasın ki içi iyice pişsin.
- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesip tost makinesinde ısıtalım. (isteğe bağlı).
- Ekmeğe bir tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı) sürüp üzerine marullardan koyalım.
- Üzerine pişmiş tavuğu koyup tekrar marul ve mayonez koyalım.
AFİYET OLSUN