AĞZI AÇIK TARİFİ | Ağzı Açık nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Şanlıurfa'nın en meşhur lezzetlerinden olan, yiyenlerin tadına doyamadığı Ağzı Açıki son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Şekli nedeniyle bu ismi alan, kıyır kıyır hamuru ve doyurucu iç harcı ile bu lezzeti kendi mutfağında yapmak isteyenlerin arama motorlarında araştırdığı 'Ağzı Açık nasıl yapılır?' sorusunun cevabını haberimizde derledik. İşte Ağzı Açık malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

AĞZI AÇIK TARİFİ | Şanlıurfa'nın yanı sıra Afyonkarahisar ve Eskişehir'de de meşhur olan Ağzı Açık, un, su ve yumurtayla hazırlanan hamurun üzerine kıymalı harç eklenmesi ve ağzının bohça gibi kapatılmasıyla yapılan bir yiyecek türü olan Ağzı Açık, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki Ağzı Açık nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

AĞZI AÇIK NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su (oda sıcaklığında)

İç Harcı İçin:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1/2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı Pul Biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamuru için;

  • Unu, yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu ve tuzu bir kaseye ekleyin.
  • Yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
  • Hafifçe unladığınız tezgahta, hamuru gözleme hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın ve yuvarlak bir kaseyle şekiller çıkarın.

İç harcı için;

  • Soğanı, sarımsağı, kıymayı, unu, yumurtayı ve biber salçasını bir kasede karıştırın. Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Üzerini kapatarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Çıkardığınız yuvarlak hamurların üzerine fırçayla çok az su sürün, birer tatlı kaşığı kıymalı harcı ekleyin ve ince bir katman olacak şekilde yayın. Kenarlarında hafif boşluk kalmalı. Su, kıymalı harcın daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.
  • Kenarlarındaki hamurları parmak uçlarınızla kıymanın üzerine doğru kıvırın.
  • Sıvı yağını tencerede ısıtın ve hamurları, kıymalı tarafı alta gelecek şekilde yağın üzerine bırakın. Kıymalı tarafın altta olması hızlı pişip, hamurdan ayrılmamasını sağlar.
  • Çevirerek hamurların her tarafını altın sarısı olana dek kızartın. Yağdan aldığınız ağzı açıkları limon ve maydanozla servis edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.