04 Ağustos 2013 | Pazar

Karınca ve Örümcek

Beşiktaş iyi bir sezon başı kampı yaşadı, siz boş verin uzaktan atıp tutanları.
Onlar şimdilik art niyetlerini satır arasına saklayıp, ahkam kesiyorlar. Yarın, attıkları tutmayınca gıkları çıkmaz.
Vay efendim; Beşiktaş sıradan takımlara karşı başarılı olamamış, uzaktan bakanın gördüğü bu. Eğer konumuz istatistik ise bu doğru. İşte tam bu noktada Mark Twain'i hatırlamakta fayda var; Üç çeşit yalan vardır: Yalanlar, kuyruklu yalanlar ve istatistik! Şunu söylemek istiyorum; maçları ekrandan izleyenler Beşiktaş'ın performansını gördüler, bizler ise 30 günlük bir takiple Kartal'ın potansiyelini gözlemledik.
Performans gelip geçicidir, potansiyel ise kalıcı.
Potansiyeliniz varsa performansınız eninde sonunda artar.
Beşiktaş da ligle birlikte vites yükseltecektir.

Kritik oyuncular
Maçları değil, o maçlarda kritik oyuncuların neler yaptığına ve ne mesajlar verdiğine bakmak gerek. Başta Muhammed, Veli, Franco inanılmaz iyi durumdalar.
Kampa en son katılan Atiba başka bir alem. Uzun bacaklarıyla tam bir örümcek adam. Sert, mücadeleci, öne gitmeyi seviyor ama savunma konusunda da sıkıntı yaşamıyor.
Beşiktaş'ın görüntüsünü değiştirebilecek kalibrede bir oyuncu Atiba. Veli ile birlikte orta sahada müthiş ikili olurlar. Birlikte bozamayacakları takım yok.
Atom Karınca Veli, Örümcek Adam Atiba orta sahada Beşiktaş'ın temel direkleri olurlar gibi görünüyor.
Ön tarafa iyi bir Eneramo'nun katılması halinde Beşiktaş'ın şekli-şemali çok değişir.

Hariçten gazel atanlar
Kartal bu sezon alternatifli bir kadroya sahip ve bu da çok önemli bir detay. Takımın iskeleti değişmezleri muhtemelen Serdar, Sivok, Franco, Veli, Atiba, Fernandes ve Eneramo olur.
Bu bu altılının etrafı da yabancı kontenjanına göre ve elbetteki oynanacak maçtaki taktik stratejiye göre, Olcay, Dentinho, Holosko, Toraman, Necip, Mustafa Pektemek, Almeida, Ömer Şişmanoğlu, Sezer Öztürk ve diğerleri arasından belirlenir.
O nedenle sevgili Beşiktaşlılar, siz bakmayın hariçten gazel okuyanlara.
Evvel Allah Beşiktaş'ın iyi bir hocası ve alternatifli kadrosu herkes daha iyi anlayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor