Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

14 Eylül 2013 | Cumartesi

Kaçar mı bunlar?

Galatasaraylı oyuncular bu maçı kasetten izlediklerinde kaçırdıkları golleri görünce herhalde şaşıracaklardır.
İlk 10 dakikada birisi yan direkte patlayan üç net gol pozisyonu vardı. Türkiye'de iki yıl üst üste gol kralı olan Burak kaçırdığı gollerden ya da gol olabilecek pozisyonlarda boştaki arkadaşlarına vermediği paslardan dolayı utanacaktır. Bir gol kralı fiziksel ve zihinsel olarak ne kadar yorgunluk yaşasa da gol vuruşu konusunda böylesine beceriksiz olabilir mi? Ben yazmaktan yoruldum, Burak kaçırmaktan yorulmadı.
Burak hadi golü atamadı ama kritik dakikalarda çevre kontrolü yapmadığı için Drogba'ya, Umut'a çıkarmadığı toplar yüzde yüz gol pozisyonuydu.

Sıkıntı büyüyecek
Galatasaray gibi bir takım gol yollarında bu kadar zaafiyet yaşamamalı.
Beni şaşırtan Milli Takım'da olmayan oyuncuların kötü performansıdır. Galatasaray'ın yabancı sınırlamasından sonra yerli oyuncu yapısını güçlendirmemesi Terim'in başını bir hayli ağırtacak gibi görünüyor.
Engin ve Emre sahada adeta kayboldu. Bu ikilinin "Şans ayağımıza geldi. Fırsatı kaçırmayalım" düşüncesi içinde olmamaları beni şaşırttı. Selçuk'un, hatta eleştirdiğimiz Hamit'in top tutuşunun ve kullanışınin eksikliği bile hissedildi. Muslera'nın yokluğu hücum hattının ve özellikle Drogba'nın ayarını bozdu.
Neden mi? Muslera topu oyuna çabuk ve etkili sokan bir kaleci.
Schalke deplasmanında Umut'un attığı golün hazırlayıcısı Muslera'ydı. G.Saray, Antalya maçında Muslera'nın atak başlatacak isabetli degajlarını aradı.
Terim'in başlangıç kadrosu yanlıştı. Amrabat yalancı bahar gibiydi. Atan ve tutan aksayınca Galatasaray da aksadı.
Son söz Özkalfa'ya. Bu maçın uzatması 4 dakika olmaz. Kaleci Hakan'a vakit geçirmesiyle ilgili gösterdiği kart da gecikmeliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor