Yeni yıl sofranıza lezzet katacak menü önerileri 2025 | Hızlı, pratik meze tarifleri

Yeni yıl için misafirlerini ve sevdiklerini lezzetli yiyeceklerle ağırlamak isteyenler, yılbaşı menüsü araştırmalarına başladı. Başlangıçtan tatlılara, ana yemekten pratik ve hızlıca hazırlayabileceğiniz mezelere, her şeyiyle enfes bir sofra hazırlamak için detaylar haberimizde...

Yılbaşı akşamı için heyecanlı bekleyiş sürerken yeni yılın ilk dakikalarını sevdikleriyle karşılayacak olanlar, menü için araştırmalara başladı. Unutulmaz sofralarla bu özel geceye anlam katmak isteyenler için en güzel çeşitleri derledik.

1. ÇORBA

Tavuk Suyuna Tarhana Çorbası

Malzemeler:
2 yemek kaşığı tarhana
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin ve salçayı kavurun. Tarhanayı ekleyip karıştırın. Üzerine tavuk suyunu azar azar ilave edin. Kaynayınca baharatları ekleyin ve 10 dakika pişirin.

2. ARA SICAK

Patatesli Kaşarlı Börek

Malzemeler:
3 yufka
2 orta boy patates (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri ezin, kaşar peyniri ile karıştırın. Yufkayı açıp süt ve yumurta karışımıyla ıslatın. Patatesli harcı yerleştirip rulo yaparak dilimleyin. 180°C'de altın sarısı olana kadar pişirin.

3. ANA YEMEK

Fırında Nar gibi Tavuk

Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı:
Tavuğu temizleyin. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlarla marine edip 1-2 saat buzdolabında bekletin. 200°C'de 1,5 saat pişirin. Yanına patates dilimleri yerleştirerek sunum yapabilirsiniz.

4. SALATA

Nar ve Cevizli Roka Salatası

Malzemeler:
1 demet roka
1 çay bardağı nar tanesi
1 avuç ceviz (iri kıyılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Yapılışı:
Rokayı doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri ve ceviz serpin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu ekleyerek karıştırın.

5. PRATİK MEZELER

Haydari: Yoğurt, sarımsak, dereotu ve biraz beyaz peynir karıştırılarak hazırlanır.
Közlenmiş Patlıcan Salatası: Közlenmiş patlıcanları doğrayıp zeytinyağı, limon suyu ve sarımsakla harmanlayın.
Çörekotlu Havuç Tarator: Rendelenmiş havuçları zeytinyağında soteleyip yoğurtla karıştırın, üzerine çörekotu serpin.

6. TATLI

Fırında Tahinli Helva

Malzemeler:
500 g tahin helvası
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Helvayı dilimleyip fırın kabına yerleştirin. Üzerine süt ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 200°C'de üstü kızarana kadar pişirin.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.