Yılbaşı akşamı için heyecanlı bekleyiş sürerken yeni yılın ilk dakikalarını sevdikleriyle karşılayacak olanlar, menü için araştırmalara başladı. Unutulmaz sofralarla bu özel geceye anlam katmak isteyenler için en güzel çeşitleri derledik.
1. ÇORBA
Tavuk Suyuna Tarhana Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tarhana
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin ve salçayı kavurun. Tarhanayı ekleyip karıştırın. Üzerine tavuk suyunu azar azar ilave edin. Kaynayınca baharatları ekleyin ve 10 dakika pişirin.
2. ARA SICAK
Patatesli Kaşarlı Börek
Malzemeler:
3 yufka
2 orta boy patates (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri ezin, kaşar peyniri ile karıştırın. Yufkayı açıp süt ve yumurta karışımıyla ıslatın. Patatesli harcı yerleştirip rulo yaparak dilimleyin. 180°C'de altın sarısı olana kadar pişirin.
3. ANA YEMEK
Fırında Nar gibi Tavuk
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı:
Tavuğu temizleyin. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlarla marine edip 1-2 saat buzdolabında bekletin. 200°C'de 1,5 saat pişirin. Yanına patates dilimleri yerleştirerek sunum yapabilirsiniz.
4. SALATA
Nar ve Cevizli Roka Salatası
Malzemeler:
1 demet roka
1 çay bardağı nar tanesi
1 avuç ceviz (iri kıyılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Yapılışı:
Rokayı doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri ve ceviz serpin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu ekleyerek karıştırın.
5. PRATİK MEZELER
Haydari: Yoğurt, sarımsak, dereotu ve biraz beyaz peynir karıştırılarak hazırlanır.
Közlenmiş Patlıcan Salatası: Közlenmiş patlıcanları doğrayıp zeytinyağı, limon suyu ve sarımsakla harmanlayın.
Çörekotlu Havuç Tarator: Rendelenmiş havuçları zeytinyağında soteleyip yoğurtla karıştırın, üzerine çörekotu serpin.
6. TATLI
Fırında Tahinli Helva
Malzemeler:
500 g tahin helvası
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Helvayı dilimleyip fırın kabına yerleştirin. Üzerine süt ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 200°C'de üstü kızarana kadar pişirin.