15 Aralık 2010 | Çarşamba

Kıştan sonra bahar

Zeytinciler bilir, zeytin ağacı her yıl yüksek mahsul vermez. Bir yılı dolu, bir yılı boştur. Ama boş geçen yıllar onun "Ölümsüz ağaç" olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kendi köklerinden yeniden doğar, yüzlerce, hatta binlerce yıl yaşar zeytin.
Galatasaray da Türk futbolunun zeytin ağacı.
Bu sene "boş yılı"... Mahsülü yok. Bunun böyle olacağını bilmek için kahin olmaya da gerek yok. Daha Sivas ve Lviv maçlarından belliydi "Boş sene" olacağı.
Üstüne Arda ve Baros da sakatlanınca "kuraklık" kaçınılmaz oldu. Ama "yüzde 50 yenilgi ortalaması" ile oynamak da doğrusu biraz ağır oldu.
Her şeye rağmen Galatasaray toparlar. Yeni stat, üstlerinde taşıdıkları formanın farkına varmak bile sıçratır Cimbom'u.
Ama faturayı ödememek için olsa gerek; "Benim içimden de (yönetim istifa) demek geliyor" diyen şaşkın yöneticiler ve futbolcuları suçlamada "kişilik" analizi yapmaya kadar giden Hagi'nin artık susması şartıyla.

***

Liderler, başkanlar bu günler için vardır.
Ateşi söndürmek, suyun akış yönünü tersine çevirmek, raconu kesmek için. Adnan Polat başkanlık kariyerinin en önemli sınavının tam ortasında. Umarım "Dün dünde kaldı cancağızım. Yeni bir şey söylemek lazım" demesi gerektiğinin farkındadır.
***

Galatasaray'ın Ali Sami Yen'i verip, Türk Telekom Arena'ya geçmesini "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmedi" diye yorumlayanlar var. Birçok Galatasaraylı'ya göre de tavuk gelecek diye kaz kesildi! Ama tavuk verip deve alanlar da var. Gazetelerde TOKİ'nin, Etiler/Levent bölgesindeki 3 okulun arazisine karşılık Milli Eğitim'e 100 okul yapacağı haberini okudum.
Sonra da Fenerbahçe'nin, Bağdat Caddesi'nin başlangıcında olan, paha biçilemeyen Kenan Evren Lisesi'nin arazisine karşılık 3 okul yaptıracak olması aklıma geldi.
Ne diyelim; iş bilenin, kılıç kuşananın...
***

Lig TV bu sene birbirinden güzel işlere imza atmaya başladı. 21 programı artık bir fenomen.
Maçlar kadar takip edilen, dört gözle beklenen bir çalışma. Şimdi de "Top 10 gol" programında, bir yıldız futbolcunun kariyerindeki en güzel 10 gol veriliyor. Emek isteyen, izlerken de keyif veren bir program. Bu hafta Ceyhun Eriş vardı mesela. Ama bence, futbolcuyla mini bir röportaj yapılıp gollerin arasına serpiştirilse daha da güzel olabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor