_Uzun süredir suskun olan ve Pekin'de sıfır çeken Nurcan Taylan ve erkeklerde Erol Bilgin, Avrupa Halter Şampiyonası'nda 3'er altın madalya kazandı. Bu başarıları yeni bir başlangıç kabul edebilir miyiz? Madalyalar tamam da kaldırılan ağırlıklar nedir? Halterin Avrupa'da önemli isimleri Ruslar nerede, Bulgarlar nerede, Ermeniler nerede? Ben halter muhabiri olmadığım için bilemiyorum. Adamlar Avrupa Şampiyonası'nı ciddiye almadıkları için mi gelmediler, bilmiyorum. 1988'de Naim Süleymanoğlu, 60 kiloda 152.5 kilo kaldırmıştı. Erol Bilgin 62 kiloda 133 kaldırdı ve üstelik kendisinden sonra gelene de 6 kilo fark attı! Halter öyle bir spor ki kaldırdığın da önemli. Tekrar söylüyorum; Türkiye'nin Avrupa'daki gerçek rakipleri Ruslar, Bulgarlar ve Ermenilerdi. Bunlar silindi mi halterden, yoksa gelmediler mi bilemiyorum!..
130 KİLO NEDİR? Ne yazık ki Türk spor medyası olaydan habersiz. Avrupa Halter Şampiyonası öncesinde, 'Şampiyon takımlar şunlar, bunlar' diye bir analiz yazısı okumadım. 130 kilo nedir ben bilmiyorum!.. Erol Bilgin çok rahat fark attı, hem koparmada, hem silkmede. Ama kaldırdığı ağırlık şu an dünyada nedir, ben bunu bilmiyorum, Avrupa'da nedir onu da bilmiyorum! 'Koyunun olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi madalyaları mı' bunlar, yoksa 'gelecek Olimpiyat için bize müjde veren kaldırışlar mı' ben bunu bilmiyorum. Bilmediğim için de o altın madalya bana bir anlam ifade etmiyor. Hani nerede o yazı!.. Hadi bana, 'Hıncal ağabey, haksızlık etme, şu gazetede, şöyle bir halter yazısı yayınladı' de bakalım!..
_Kısa vadede bir moral olduğunu söyleyebiliriz miyiz? Moral olması için bir anlam taşıması gerekir aldığın madalyanın. Bana bir halter uzmanı bir gazetecinin çıkıp Nurcan Taylan ve Erol Bilgin'in derecelerinin anlamının ne olduğunu anlatması lazım. Bunu anlatmıyor bana kimse!.. Bilemiyorum, bilemediğim için de herhangi bir şey söyleyemiyorum. Ne kadar ayıp!.. Türkiye 6 Avrupa madalyası alıyor ve ben bir şey söyleyemiyorum. Bunun ayıbı da bana ait değil.
TABATA İYİ OYUNCU _Tabata, üç büyük takımların takibinde. İstanbul'da oynayabilir mi? Küçük takımlarda oynanan futbolu birden fazla önemsememek lazım. Bu konuda çok yanılgılarımız var. Küçük takımın büyük futbolcusu olmak kolay. Büyük takımın büyük futbolcusu olmak çok zor. Tabata orada hakikaten çok iyi işler yapıyor. Ama buna bakarak 'Galatasaray'da oynar, Beşiktaş'ta oynar, Fener'de oynar' hükmüne varmak acelecilik olur. Biraz daha izlemek lazım. Bir de her şeye rağmen büyük takımda da ne yapacağını görmek lazım, karar vermek için... Geçmişte bu tür yanılgılarımız oldu. 'Gelse darmadağın eder' dediğin adam geldi büyük takıma ve yok oldu gitti.