Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Doyumsuz 2. yarı

Hafta içi yaşanan önemli isimlerin kayıpları nedeni ile maç oldukça hüzün verici bir atmosferde başladı. Galatasaray seyircisinin maçın ilk dakikalarında alışılmışın dışında sessiz kalması çizgi dışı bir durumdu. Ama aynı seyirci Galatasaray'ı çok defalar sessiz tribünler önünde oynamaya mecbur bıraktığı için bu futbolcular için pek yadırgatıcı olmamıştır sanırım. Ayrıca tribünlerdeki büyük boşluklar da Galatasaray'ın bu sezon büyük maçlar dışında genelde boş tribünlere oynayacağının işareti idi. Tribünlerde olan seyirciler ise takıma müthiş destek verdiklerini sanarak sıkıcı bir nakaratı sürekli tekrarlayıp durdular. Bütün bunlara rağmen Nonda'dan yoksun sahaya çıkan Galatasaray oyuna beklendiği gibi çok hızlı girdi ve Baros'un müthiş bir şutla attığı muhteşem gol geldi. Ama peki hemen akabinde yenen amatörce bile sayılamayacak gole ne demeli onu bilemiyorum. Futbolumuzda savunmadaki bu duran top zafiyeti Türkiye'ye gelen yabancılara da bulaşıyor ve savunmalarda kim oynarsa oynasın takımlarımız sürekli bu tür goller yemeye devam ediyorlar. Bunun çaresini bulan takım Türkiye ve Avrupa'da çok daha iyi konumda olup avantaj sağlayacaktır. Yenen gol sonrası, Galatasaray aniden maç başındaki motivasyonunu yitirdi ve sıradan bir takım hüviyetine büründü. Yine her zamanki pas hataları ve top kayıpları başladı. Hele top kaybetme yüzdesi her zaman yüksek olan Mehmet Güven de oyunda olunca kayıp ortalaması iyice yükseldi. Son maçların iyileri Lincoln ve Kewell ilk yarıda kayıplardı.

Yerinde hamle
İkinci yarıda Skibbe akıllıca bir hamle yaparak aksayan Mehmet Güven'i çıkararak top kullanma yüzdesi çok daha iyi olan Hakan Balta'yı orta sahaya çekti. Bu hamle Galatasaray'ın oyununu çok olumlu etkiledi ve gol yine çok çabuk geldi. Seyircinin de ilk yarının aksine takımı ateşleyici desteği vermesi bunda etkendi. Böylece tadından yenilmez bir ikinci yarı izlemeye başladık. Şu bir gerçek ki Galatasaray'ın yabancıları oyuna ağırlıklarını koyduklarında Galatasaray tutulmaz bir takım oluyor. Çok olumlu bulduğum bir başka nokta da kaleci de Sanctis'in topu oyuna çok çabuk ve olumlu sokması. Bu da takımı çok çabuk ileriye taşıyor. İkinci yarıdaki iyi oyuna rağmen Nonda'nın eksikliği yine de hissedildi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yanlış adres   / 22-09-2008
 Üç gol yemek ayıp   / 19-09-2008
 Çelişki   / 14-09-2008
 Biraz sabır   / 09-09-2008
 Yaser ve sonrası   / 24-08-2008
 Sorun belli   / 14-08-2008
 Sorun ortalarda   / 09-08-2008
 Lincoln farklı olacak   / 29-07-2008
 EURO 2008 etkisi   / 13-07-2008
 Sistem takımı   / 22-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Onurumuzu kurtarın
' Dinamo Kiev ile olmak-olmamak...
Hem çalıyor hem oynuyor
Önlenemez yükselişini Konya...
Yıldırım isyanı
Sinan Engin: Hakemin niyeti...
Trabzon bayramı
Ligde şampiyon-luğa kilitlenen...