Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Frene basın

Trabzonsporlu taraftarlardan hangisi ararsa arasın "Ne transferler yaptık, gördün mü abi? Bu yıl şampiyonuz!" demeden söze başlamıyor. Alıyor kemençeyi eline hem çalıyor, hem söylüyor hasretinin türküsünü. Ben ne kadar araya girmek istesem de onlar Gerede'de gördükleri Colman'ı, Gökhan'ı, Selçuk'u, Song'u öve öve bitiremiyorlar. Çok mu çok mutlular! Gerçekten Trabzon şu ana kadar yapabileceği en iyi transferleri yaptı. Kaleci Sylva da geliyor. Tam 22 yeni isim! Dile kolay. Zafer Yelen olmuyormuş! Varsın olmasın. Zaten öyle çok da olmazsa, olmaz bir transfer değildi.

Reset atılması şarttı
Ancak şu bir gerçek ki 'toplama takımlar' her zaman ilk yıllarında başarılı olamıyor. Yıldızları topla, şampiyon ol... Olmuyor işte... Bu bu kadar da kolay değil. Şayet bu futbolda geçerli bir kural olsaydı Aziz Yıldırım'ın kurduğu yıldızlar topluluğu Fenerbahçe her sezon şampiyon olmalıydı... İki sezon önce Bursa bir atağa kalktı. Herkesin çok sevdiği Hagi'yi teknik adam yaptılar. Rumen hoca, yeni bir takım oluşturacak kadar transfer yapıp 11 futbolcu aldırdı. Sonuç hüsran! Gelenlerin hepsi satıldı, Hagi evine döndü! Yönetim değişti. Yani bazen sil baştan yapmak da çare olmuyor. Geçen sezonun sonunda "Reset atacaksın bu takıma" diyen biri olarak köklü değişimden memnunum. Yüksek ücret alıp, yan gelip yatanların gitmesinin vakti çoktan gelmişti! Ama taraftarın şimdiden şampiyonluk havasına girmesinden çok endişeliyim.

Hedefe gizlice koşun
Gerede'de izlediğin Yattara'ya, Umut'a, Egemen'e, transferin yenilerine bakıp onlara büyük hayranlık duyabilirsin. Ama yeni kadronun maç performansını, futbolcuların karşılaşmalardaki uyumunu görmeden "ahkâm kesmek" sadece taraftarı gereksiz "tetikleyip", dinamitin fitilini ateşlemekten öteye gitmez. Unutmayın Trabzonspor'un bu yıl görünen hedefi iyi bir takım iskeleti kurup Avrupa kupalarına katılmaktan öte olmalı. Şampiyonluk ise gizlice kovalanmalı. Açık açık şampiyonluktan söz edip, taraftarı ve takımı stres topu yaparak hedefi kovalamak arı kovanına çomak sokmak gibi bir şey. Lütfen şampiyonluk coşkunuzu biraz frenleyin, gizleyin!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 2 tehlikeye dikkat   / 18-07-2008
 Hani kaleci?   / 16-07-2008
 Kurallar işliyor   / 07-07-2008
 Hayal değil   / 18-06-2008
 Umutlar sönmesin   / 19-05-2008
 3 puan nasıl mı uçtu?   / 14-04-2008
 Reset şart oldu   / 31-03-2008
 Bu sistem yutuyor   / 18-03-2008
 Geleceğe bakmalı!   / 02-03-2008
 Yabancı kalmayın!   / 23-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Geri döneceğim
Geçirdiği ciddi sakatlığın...
West Ham' da kaldı
G.SARAY' ın almayı çok istediği...
UEFA' yı istiyoruz
"Biraz futbol şansı, biraz da...
Yanal fırtınası
"Size ne söylüyorsam onu yapın!...