Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
  Nihat: Ciddi olmalıyız


(A) Milli Futbol Takımı'nın lejyoner oyuncusu Nihat Kahveci, günümüz futbolunda her takımın mücadele ettiğini belirterek, ''Artık büyük takım, küçük takım veya kolay maç, zor maç ayrımı kalmadı'' dedi.

Nihat, artık her takımın çok koştuğunu ifade ederek, ''O yüzden bizim de çok mücadele etmemiz ve koşmamız gerekiyor. Bunun yanında bulduğumuz
pozisyonu değerlendirmeli ve gol yememeliyiz. Bu şekilde maçlarımızı kazanırız'' diye konuştu.

Milli takımın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Macaristan ve Moldova ile yapacağı maçlara değinen tecrübeli oyuncu, şunları söyledi:
''Ben Moldova maçının kolay olduğunu düşünmüyorum. Yapacağımız iki karşılaşma da zor geçecek. Galip gelmek kolay değil. İlk olarak Macaristan'ı düşünüyoruz. Hedefimiz bu karşılaşmadan 3 puan almak. Macaristan'ı yenersek Moldova karşısına rahat çıkarız. Moldova'yı yeneceğimizi düşünüyorum. Deplasmanda Macaristan'ı yenmek kolay değil ama onlardan çekinmiyoruz. Bir o kadar da rakibimize saygı duyuyoruz. Ciddi olmamız gerekiyor.''

''YENMEYİ VE YENİLMEYİ ABARTMAZSAK İSTİKRARI YAKALARIZ''

Nihat, Türk futbolunun yenilgiyi veya galibiyeti fazla abartmaması halinde istikrarı yakalayacağını söyledi.
Türkiye'de elde edilen galibiyetin veya mağlubiyetin fazla abartıldığını ve verilen tepkide sınırların aşıldığını belirten milli oyuncu, ''Eleştiri her yerde oluyor. Ama önemli olan eleştirinin yapıcı olması. Villarreal için kasaba takımı deniliyor. Ama takımda dünya yıldızları var. Zengin bir kulüp. Bu nedenle başarının gelmesi normal. Biz de Türkiye'de biraz yenmenin ve yenilmenin sınırlarını bilirsek herşey yoluna girer'' diye konuştu.

Lejyoner oyuncu, son dönemde Türk basketbolcuların İspanya'ya transfer olmasının da kendisini sevindirdiğini kaydederek, ''Serkan Erdoğan ile konuşuyorduk. Ama birbirimizin maçlarını izleyemedik. Basketbolcuların başarısı beni sevindiriyor. Biz futbolda ve basketbolda yurt dışında ne kadar başarılı olursak o kadar insanın kapısı açılıyor'' dedi.

''VILLARREAL'DE ELEŞTİRİLENLERDEN BİRİ DE BENİM''

Sezon başında Real Sociedad'dan Villarreal'e transfer olan Nihat, yeni takımının aldığı kötü sonuçlar sonrası eleştirilen oyunculardan birinin de kendisi olduğunu söyledi.

Real Sociedad'da takımın en güvenilen isimlerinden biri olduğunu, bu şekilde Villarreal'e transfer olduğunu vurgulayan Nihat, ''Real Sociedad'daki kredimle Villarreal'e geldim. Bu nedenle eleştirilen oyunculardan biri de ben oldum'' dedi.

Villarreal'in son 4-5 sezondur lige kötü başladığını kaydeden milli oyuncu, şunları söyledi:
''Hatta bu sezon iyi başladığımız bile söyleniyor. 5 maçta 7 puanımız var. Sıralamada ilk 10'un içindeyiz. Düzelme var. İyi bir kadromuz var. En kısa sürede yukarılarda olacağız. Ben Real Sociedad'a gittiğimde de zorluk yaşadım. Ama sonra takımın en güvenilen ismi oldum. Villarreal'de çok büyük yıldızlar var. Takıma adapte olmam gerekiyor. Bu da belli bir zaman gerektiriyor. İyi bir sezon başı geçirdim. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum.''

''FUTBOLA OYUN OLARAK BAKMALIYIZ''

Nihat, İspanya'da yaşanan ırkçı hareketlerin yanlış olduğunu belirterek, ''İnsanlar futbola oyun olarak bakarsa herşey daha iyi olacak'' dedi.Milli oyuncu, kendisine yönelik ırkçı bir hareketle karşılaşmadığını ifade ederek, ''İnşallah bu tür olaylar ortadan kalkar. Sonuçta dünyanın her yerinde bunlar oluyor. Sporun oyun olduğu, insanları eğlendiren bir faaliyet olarak bakılırsa her şey daha güzel olur'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Milli Takım yarın 428. maçına çıkacak
Nihat: Ciddi olmalıyız

Milli Takım yarın 428. maçına...
Barcelona tarih yazdı
Ronaldinho: Milan'dan teklif...
Galatasaray TV bir ay sonra...
Barthez futbolu bırakma kararı...
Potada G.Saray Fitch'i aldı
Stoichkov Hollanda'ya meydan...
Baba-oğul karşı karşıya gelecek
Futbolda haftanın programı
Rehagel Yunan basınına sert...
Kezman'a Barça kancası
 
F.Bahçe korkusu
"Rakiplerimiz Avrupa' nın en büyük...
Zaferlere alışın
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu,...
En iyi biziz
"Konya' dan yediğimiz 3 gol...
Şut çalıştılar
A.Gücü hazırlıklarını millilerden...
Bize inanın yeter!
"Kazandıktan sonra sizlerin...
Günlük yaşıyoruz
İbrahim Toraman, "Bir hafta...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu