Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Altın Karma


Buffon (İtalya); Materazzi (İtalya), Cannavaro (İtalya), Lahm (Almanya); Pirlo (İtalya), Zidane (Fransa), Vieira (Fransa), Figo (Portekiz); Maxi (Arjantin), Klose (Almanya), Henry (Brezilya)

KUPANIN T. DİREKTÖRÜ

MARCELLO LİPPİ
Lippi, yaş ortalaması
29'u bulan ve aklı şike skandalında olan oyuncularını çok iyi motive ederek, penaltılarla da olsa İtalya'yı şampiyoluğa taşımayı başardı.

KUPANIN KÖTÜSÜ
RONALDİNHO
Brezilya, Almanya'ya mutlak favori olarak giderken, en güvenilen isim kuşkusuz Ronaldinho'ydu. Ancak genç yıldızın performansı hayal kırıklığının ötesine geçemedi.

KUPANIN HAKEMİ

H.ELİZONDO
2006 Almanya'da hem açılış hem de kapanış maçını yöneterek bir ilke imza atan Horacio Elizondo, görev yaptığı 5 karşılaşmayı da neredeyse hatasız idare etti.

KUPANIN FUTBOLCUSU
ANDREA PİRLO
Dünya Kupası finalleri boyunca Gök Mavililerin en iyi oyuncusu olarak dikkat çeken Andrea Pirlo, Fransa ile oynanan final karşılaşmasının da yıldızı seçildi.

KUPANIN SEYİRCİSİ

BREZİLYA
Dünya Kupası'nın bir numaralı favorisi olarak gösterilen Brezilya, finallere beklenenden çok önce veda etse de sambacıların tribün şovları hafızalara kazındı.

KUPANIN TAKIMI
İTALYA
Yarı finalde ev sahibi Almanya'yı, finalde de Fransa'yı deviren İtalya; 1930, 1934 ve 1982'den sonra tarihinde 4. kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırma başarısını gösterdi.


EN ÇOK ŞUT ATAN

F.LAMPARD
Finallerde 5 maçta İngiltere Milli Takımı'nın formasını giyen Lampard, rakip kaleleri tam 24 kez yokladı. Tecrübeli futbolcu, 2006'nın en çok şut atan oyuncusu oldu.

EN İSABETLİ ŞUT
T.HENRY
Fransa'yı finale taşıyan isimlerden biri olan Thierry Henry, 7 maçta attığı 16 şuttan 13'ünde çerçeveyi bulmayı başardı. Bu şutlardan ü golle sonuçlandı.

EN ÇOK KURTARAN
G.BUFFON

7 maçta 690 dakika forma giyen ve İtalya'nın zaferinde en büyük pay sahiplerinden biri olan kaleci Buffon, tam 27 pozisyonda rakip forvetlere gol şansı tanımadı.

EN AZ GOL YİYEN
P. ZUBERBUEHLER

2006 Dünya Kupası finallerine hiç gol yemeden veda ederek tarihe geçen İsviçre'nin kalesini koruyan Zuberbuehler, dört maçta 390 dakika görev yaptı.

EN FAZLA DAKİKA
CANNAVARO

İtalya'nın tecrübeli savunma oyuncusu, takım arkadaşı Buffon ve Alman Milli Takımı'nın sol kanat oyuncusu Lahm ile birlikte 7 maçta 690 dakika sahada kaldı.

EN GOLCÜ TAKIM
ALMANYA

Üçüncülük maçında Portekiz'i yenerek evindeki Dünya Kupası'nı üçüncü sırada tamamlayan Almanya, 7 maçta rakip fileleri 13 kez havalandırarak, en golcü takım oldu.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Altın Karma
Gol krallığı
Asist krallığı

Kırmızı nokta
Grekocular İstanbul'da
Nuri Ada yolunda
Tuborg çekildi
K.Yaka'da transfer
Atletler üzdü
 
Kötü kazandı
İtalya' nın kendi içinde yaşadığı skandallara rağmen...
Zico iyi seçim
Geçen sezon Süper Lig' de ilginç...
Anelka' nın keyfi kaçtı
F.Bahçe' deki geleceği sürekli...
Cimbom tatilde: 1-1
Cumartesi Germinal' e yenilen...
Mondi' nin oğlu oldu
G.Saray' ın tecrübeli kalecisi...
Rota Brocchi
Fiorentina' da...
Sorin pahalı geldi
Arjantinli yıldızın bonservis artı...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu