Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Rakiplerimizi tanıyalım


Komşu'ya hiç yenilmedik
Son
Avrupa Şampiyonu Yunanistan ile son Dünya Kupası Elemeleri'nde aynı grupta yer almıştık. Biz 2. onlar 4. olmuştu. İki maç da 0-0 sona ererken Komşu ile oynadığımız daha önceki 5 maçı da kazanmıştık. FIFA dünya sıralamasında 16. olan Yunanistan'da, bir ara gönderilmesi gündeme gelen teknik direktör Otto Rehhagel görevine devam ediyor. Türkiye'nin grupta gol atamadığı tek takım olan komşumuzda orta sahada Boltonlu Giannakopoulos ve Ajaxlı Charesteas hücumdaki en büyük silahlar.

GÖREViMiZ CAREW'i DURDURMAK
Kurada grubumuza üçüncü torbadan gelen Norveç, bizim gibi Dünya Kupası Elemeleri'nde baraj maçı oynadı ama Çek Cumhuriyeti'ne elendi. Teknik direktörlüğünü Age Hareide'nin yaptığı Norveç ile 2001'de son yaptığımız maçta 1-1 berabere kalmıştık. Bugüne kadar rakibimizle 7 kez karşılaştık ve 3 galibiyet, 3 yenilgi, 1 beraberlik aldık. Vikingler'in en tanıdık ismi tabii ki John Carew. Geçen sezon Beşiktaş'ta oynayan, bu sezon O.Lyon'da başarılı maçlar çıkartan Carew, Norveç formasıyla 52 milli maçta 13 gole sahip.

MACARiSTAN BAŞSIZ KALDI
Eski
Macaristan'dan eser yok ama son zamanlarda oynadıkları futbolla büyük bir çıkış yakaladılar. Alman teknik direktör Lothar Mattheaus, Dünya Kupası grup eleme karşılaşmalı sonrasında görevinden ayrıldı. Futbol federasyonunu başında şu anda kimse bulunmuyor. Başkanlık seçimleri önümüzdeki ay yapılacak. FIFA sıralamasında 70. sırada bulunan Macaristan bize ters geliyor. 8 maçta 5 yenilgi, 1 beraberlik 2 galibiyet aldık. En önemli futbolcuları İngiltere'de forma giyen Zoltan Gera...

BOSNA HERSEK HAFiFE ALINMAZ
Dünya Kupası grup elemelerinde Sırbistan& Karadağ ve İspanya ile aynı grupta yer alan Bosna-Hersek çok iyi maçlar çıkardı. Ancak şanssızlık eseri grubu üçüncü sırada bitirip elendi. Her ne olursa olsun dikkat edilmesi gereken bir ülke. FIFA sıralamasında 64. sırada olan Bosna-Hersek'de birçok tanıdık isim var. Teknik direktörlüğünü Blaz Sliskoviç'in yaptığı Bosna- Hersek'te İstanbulsporlu Elvir Boliç ve Gaziantepsporlu kaleci Kenan Hasagiç de forma giyiyor. Hamburg'lu Barbarez ise en tehlikeli isim.

iKi GALiBiYET DAHA CEPTE!
Moldova
ile artık akraba olduk dersek yeridir. Avrupa'nın en zayıf takımlarından olan Moldova ile 1999 yılından bu yana üçüncü kez bir turnuvada aynı gruba düştük. 6 maç yaptığımız rakibimiz 5 kez devirirken bir defa 0-0 berabere kaldık. 12 gol atarken kalemizde sadece 1 gol gördük. Son Dünya Kupası eleme grubunda yine son sırada yer alan Moldova, Avrupa'daki 52 ülke arasında şu anda 43. durumda bulunuyor. Moldova'nın milli futbolcuları genelde Rusya Birinci Ligi'nde oynuyorlar.

MALTA'YI ÇOK ÖZLEMiŞTiK
En son 1979'da Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda karşılaştığımız Malta ile yeniden eşleştik. Rakibimizle bugüne kadar 4 maç yaptık ve hepsini kazandık. 11 gol atarken kalemizde 2 gol gördük. Avrupa'nın en zayıf ülkelerinden birisi. 52 takım arasında 46. durumda bulunuyorlar. Onlar da Moldova gibi son Dünya Kupası grup elemelirini son sırada tamamladılar. Galibiyet dahi alamadılar. Oyuncularının büyük çoğunluğu kendi liglerinde oynuyor. Türkiye için 2 kolay galibiyet daha gözüküyor.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Mazeret yok
Rakiplerimizi tanıyalım
Grubu A
"Gönlümüze göre"
"En iyi gruba düştük"

Mazeret yok
Gana umutlandı
Nijerya'dan çeyrek altın
Karademir tarihe geçti
Hido coştu Magic galip
Nürnberg sürprizi!
Ümitlerin rakipleri belli
Muhteşem Trapagnier
Fener ve Ülker'e ceza
Son finalist Federer
Cisse karakolluk oldu
Potada maç günleri
 
Uğurlar olsun
Sarı-lacivertliler, ezeli...
Derbi derdi!
F.Bahçe' nin aldığı karara göre,...
Haram puanlar
Galatasaray İkinci Başkanı, ezeli...
Bize yok mu!
Hala para alamayan yerli oyuncular...
Sambanın adı Bobo
Corinthias' da oynayan 21...
Jun da kim?
Fransız hoca, Jun' u öneren...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu