🦆 MASTERCHEF ÖRDEK PASTILLA TARİFİ | Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 31 Ekim 2024, 20:50:17, Güncelleme: 31 Ekim 2024, 21:10:18
Fas mutfağının meşhur yemeği ördek pastilla MasterChef'in son bölümüne damga vurdu. Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
ÖRDEK PASTILLA MALZEMELERİ
1 adet ördek (yaklaşık 1.5 kg)
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1/2 çay bardağı badem (iri doğranmış)
6-8 adet yufka
2 adet yumurta (çırpılmış)
1/2 çay bardağı su
Pudra şekeri (üzeri için)
Tarçın (üzeri için)
ÖRDEK PASTILLA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Ördeği Hazırlayın: Ördeği yıkayıp, kurulayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun. Ördeği ilave edin ve her tarafını güzelce mühürleyin.
Baharatları Ekleyin: Tuz, karabiber, kimyon ve tarçını ekleyin. Kapağını kapatıp, ördeği kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 1.5-2 saat).
İç Harcı Hazırlayın: Ördek piştikten sonra etini didikleyin. Tenceredeki sıvıyı süzün ve bir kenara ayırın. Didiklenmiş ördek etine kuru üzüm ve bademleri ekleyin.
Yufkaları Hazırlayın: Yufkaları tezgaha serin. Yufkanın ortasına bir miktar iç harcından koyun. Yufkanın kenarlarını kapatıp, pastilla şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
Pişirme: Hazırladığınız pastillaları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta ve ayırdığınız sıvıdan fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.
Servis: Fırından çıkan pastillaları pudra şekeri ve tarçın ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
DİĞER HABERLER
-
Çiğ köfte Türk sokak lezzetlerinin başında gelir. Genelde etsiz versiyonu tercih edilen çiğ köftenin yapılış aşamasında bazı püf noktalar bulunur. Peki, evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ Köfte yapmanın püf noktaları ve detaylar... -
Patlıcana sarılı tavuk, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmiş tavuk göğsünün, ince dilimlenmiş patlıcanlarla sarılmasıyla hazırlanan şık bir yemektir. Fırında pişirildiğinde, patlıcanların yumuşaklığı ve tavuğun lezzeti harika bir uyum sağlar. Peki Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Patates çanağında tavuk sote, hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Patatesler, ince dilimler halinde kesilip fırınlandığında veya kızartıldığında, içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir hal alır. Tavuk sote ise genellikle tavuk göğsü, soğan, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Peki, Patates Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...