MASTERCHEF KÜNEFE TARİFİ | Künefe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Künefede hangi peynir kullanılır? İşte püf noktaları...
MasterChef'in son bölümünde yarışmacılardan künefe yapmaları istendi. Künefe, özellikle Orta Doğu ve Anadolu mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Genellikle ince tel kadayıf ile yapılan bu tatlı, içi eritilmiş peynirle doldurulur ve ardından tereyağında kızartılır. Peki Künefe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Künefede hangi peynir kullanılır? İşte tüm detaylar ve künefe yapmanın püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Ekim 2024, 23:30:26
Sevilen yarışma programı MasterChef 2024'ün son bölümünde şefler, yarışmacılardan künefe yapmasını istedi. Yarışmanın ardından künefe tarifini merak edenler yoğun şekilde "Künefe nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi ne?" sorusuyla araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar...
KÜNEFEDE HANGİ PEYNİR KULLANILIR?
Künefe yapımında Hatay'ın özel peyniri kullanılır. Elinizde yoksa tuzsuz peynir de tercih edilebilir.
KÜNEFE TARİFİ VE MALZEMELERİ
500 gr yaş kadayıf
250 gr künefelik peynir veya tuzsuz dil peyniri
100 g margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üstü için biraz yeşil fıstık
KÜNEFE NASIL YAPILIR?
Şerbet: 2,5 su bardağı suyun içerisine 2 su bardağı toz şeker atın.
Karıştırarak kaynamasını bekleyin.
İçine birkaç damla limon sıkıp karıştırın ve ocaktan alın.
İsteğinize göre şeker su oranını ayarlayın
Kadayıf: 400 gram kadayıfı ince ince keserek ve karıştırma kabına alın.
Kadayıfın üzerine tereyağı döküp her yerine dağıtın ve karıştırın.
Şerbet ve kadayıf işleminin ardından kullanacağınız tavayı yağlayın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla tavanın tabanını yağlayın. Kadayıfları tavaya yayın. Hazırlamış olduğunuz kadayıfların yarısını tavanın her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yayıp üstüne bastırarak sıkışmasını sağlayın. Peynirinizi koyduktan sonra üzerine geri kalan kadayıfınızı yayarak tavanızı tamamlayınız. Sürekli bastırarak kabarmasını önlemeyi unutmayınız.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...