Mıhlama (muhlama) ile kuymak arasında ne fark var? | Mıhlama ve kuymak aynı şey mi?
Karadeniz yöresine ait olan ve belki de en meşhur yemeklerinden biri olan mıhlama yıllardır tartışma konusu olmuştur. Kuymak ve mıhlama arasındaki farkı kimi vatandaşlar bilmezken, kendi memleketinde ise çok net bir fark olduğu söylenir. Peki Mıhlama (muhlama) ile kuymak arasında ne fark var? Mıhlama ve kuymak aynı şey mi? İşte yanıtı...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 14 Ağustos 2024, 18:56:47
Kuymak ve mıhlama (muhlama) tartışması, özellikle Karadeniz bölgesindeki yemek kültürü ve adlandırmalarından kaynaklanıyor. Her iki yemek de benzer malzemelere ve hazırlık yöntemlerine sahip olsa da yöresel isimlendirmeler ve küçük farklar nedeniyle ikisi arasında bir ayrım yapılabiliyor. Mıhlama (muhlama) ile kuymak arasında ne fark var? Mıhlama ve kuymak aynı şey mi?
MIHLAMA VE KUYMAK ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Mıhlama (muhlama) ve kuymak arasındaki en belirgin ayrım, kuymakta ana malzeme olarak mısır ununun kullanılmasıdır. Bu un, yemeğe kendine özgü bir aroma kazandırıyor ve Trabzon kuymaklarında da bu durum geçerlidir.
Mıhlamada ise peynir, yemeğin ana bileşenidir ve yemeğin tuzu, aroması ve kıvamı tamamen kullanılan peynirin kalitesi ve türüne bağlıdır.
Peynirin yoğun kullanımı nedeniyle, mıhlama, Trabzon kuymaklarına benzerlik gösterebilir. Her iki yemek de Karadeniz bölgesine özgü olup, genellikle mısır unu, tereyağı ve çökelek gibi malzemelerle hazırlanıyor.
MIHLAMA TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
Ancak farklı bölgelerde kullanılan peynir çeşitleri, yemeklerin tat ve kıvamını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...