Yüksük Çorbası özellikle Orta Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sıkça yapılan bir çorba çeşididir. MasterChef'te en iyi Yüksük Çorbası'nı yapmaya çalışan yarışmacılar mücadeleye devam ediyor. Yüksük Çorbası nasl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yüksük Çorbası hangi yörenin? İşte yanıtı...
YÜKSÜK ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 6 su bardağı su veya et suyu
- Tuz
- Pul biber veya nane (isteğe bağlı)
Yüksük İçin:
- 1 su bardağı un
- Su
Üzeri İçin:
- Tereyağı veya sıvı yağ
- Kuru nane
YÜKSÜK ÇORBASI YAPILIŞI
Yüksüklerin Hazırlanması:
- Bir kaba 1 su bardağı unu koyun.
- Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yüksükler hazırlayın.
Çorbanın Yapılması:
- Yüksükleri haşlamak için geniş bir tencereye su koyup kaynatın.
- Kaynar suya hazırladığınız yüksükleri ekleyin ve pişene kadar haşlayın.
- Başka bir tencerede su veya et suyunu kaynatın.
Terbiyenin Hazırlanması:
- Yoğurdu geniş bir kaseye alın.
- Üzerine unu ve yumurta sarısını ekleyerek iyice çırpın.
- Kaynar su veya et suyundan yavaş yavaş alarak karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğurtlu karışımın kesilmemesini sağlayın.
Çorbanın Pişirilmesi:
- Hazırladığınız terbiyeyi tenceredeki kaynar su veya et suyuna azar azar ekleyin.
- Sürekli karıştırarak çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Servis:
- Pişen çorbayı ocaktan alın.
- Bir tavada tereyağı veya sıvı yağı eritin.
- Üzerine kuru naneyi ekleyerek yağı çorbaya gezdirin.
- Yüksük çorbası sıcak olarak servis edilir. Pul biber veya ekstra nane ile de servis yapabilirsiniz.