Ayvalık'ın meşhur tatlısı olarak bilinen Lor Tatlısı Masterchef'in 14 Aralık tarihli bölümünde yapıldı. İzleyicilerin de dikkatini çeken bu pratik ama bir o kadar da lezzetli tatlı Kalburabastı tatlısını anımsatıyor. Peki, Lor Tatlısı nasıl yapılır? Lor Peyniri Tatlısı tarifi malzemeleri ve püf noktaları haberimizde...
LOR TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
- 3 adet yumurta (orta boy)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 60 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
LOR PEYNİRİ TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Uygun bir tavaya su süt toz şeker ve tereyağ eklenerek yağ ve şeker eritilir.
- Üzerine unu eleyerek ve ardından irmiği ekleyip karıştırılır.Katı bir hamur oluyor.
- Ocağın altı kapatılır ve lor peyniri eklenerek karıştırılır.
- Hazırladğımız hamuru derin bir kaseye alarak teker teker yumurta kırılır ve mikser yardımıyla çırpılır.
- Hamuru sıkma torbasına alıp tepsiye aralıklarla sıkılır. Dilerseniz kaşık yardımıylada dökebilirsiniz.
- Fırın önceden 200 derecede ısıtılıp ısısı 170 dereceye düşürülür ve tatlımız üzeri kızarsana kadar yaklaşık 25-30 dk pişilir.
- Tatlı fırındayken şerbeti hazırlanır.
- Tencereye su ve şeker eklenir şeker eriyip kaynadıktan 10 dk sonra limon suyu ilave edilir ve 10 dk daha kısık ateşte kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
- Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
- Tatlı sıcak şerbet hafif sıcak olacak.