Hamsi Kaygana tarifi.. Hamsi kaygana nasıl yapılır? Hamsi kaygana malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Karadeniz'in en sevilen lezzetleri arasında yerini alan hamsi kaygana, günün her saatinde tüketilebilir lezzetlerden oluyor. Hamsi seven herkesin damak tadına uyan hamsi kaygana severek tüketiliyor. Evinde hamsi kaygana yapmak isteyenler için hamsi kaygana tarifi, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 07 Aralık 2023, 23:31:29
HAMSİ KAYGANA TARİFİ - Karadeniz mutfağının meşhur ve pratik yemeklerinden olan hamsi kaygana büyük küçük herkesin damağını çatlatıyor. Peki hamsi kaygana nasıl yapılır? hamsi kaygana tarifi malzemeleri ve püf noktaları haberimizde..
👉Hamsi kaygana nasıl yapılır?
👉Malzemeleri:
- 1 kase hamsi (tuzlu kılçıkları ayıklanmış)
- 1 kase maydanoz (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı dereotu (taze veya kuru)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
👉Yapılışı:
- Geniş bir kaseye süt ve unu döküp güzelce çırpın.
- Sonra yumurtaları ekleyip çırpın.
- Kalan malzemeleri karıştırıp ısınmış az yağlı tavada orta ateşte çevirerek pişirin.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...