Entekke Böreği nasıl yapılır? Entekke böreği malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında Entekke böreği tarifi..
Ankara yöresine ait Entekke böreği, içi kıyma harçlı bir börektir. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde sevilerek tüketilen Entekke böreği, yedikçe yedirten bir lezzet olmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından en sık araştırılan tarifler arasında olan Entekke böreğinin tarifi, malzemeleri ve püf noktalarını haberimizde derledik...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 07 Aralık 2023, 23:31:24, Güncelleme: 07 Aralık 2023, 23:31:24
ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ - Ankara'nın geleneksel lezzetlerinden olan Entekke böreği büyük küçük herkesin damağını çatlatmaya devam ediyor. Peki Entekke böreği nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? sorularının cevabı haberimizde.
👉Entekke Böreği nasıl yapılır?
👉Malzemeleri:
- Yarım demet maydanoz
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 g yağlı dana kıyma
👉Hamuru için:
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar su
- 1 kg un
👉Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
👉Yapılışı:
- Tuz, şeker ve yaş mayayı derin bir yoğurma kabında bir bardak ılık su ile eritin. Unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın.
- Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile beraber kavurun.
- Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine kıymalı harçtan koyarak kapatın.
- Kenarlarını çatal yardımıyla bastırdıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Patlıcana sarılı tavuk, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmiş tavuk göğsünün, ince dilimlenmiş patlıcanlarla sarılmasıyla hazırlanan şık bir yemektir. Fırında pişirildiğinde, patlıcanların yumuşaklığı ve tavuğun lezzeti harika bir uyum sağlar. Peki Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Karakuş tatlısı, adını yapılışındaki şekilden alır; genellikle kuş biçiminde sarılır. Fırında altın rengi alana kadar pişirilir ve ardından üzerine sıcak şerbet dökülerek servise sunulur. Hafif ve gevrek yapısıyla, tatlı krizlerine iyi gelen bir lezzettir. Karakuş Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Patates çanağında tavuk sote, hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Patatesler, ince dilimler halinde kesilip fırınlandığında veya kızartıldığında, içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir hal alır. Tavuk sote ise genellikle tavuk göğsü, soğan, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Peki, Patates Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...