GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ - Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır? Güllaç şöbiyet malzemeleri nelerdir?
Şerbetli tatlıların vazgeçilmezlerinden olan şöbiyet, güllaç yapraklarına sarılarak fırında kızartılıyor. Şerbetiyle ağız sulandıran güllaç şöbiyet, tatlı sevenlerin favorileri arasında yer alıyor. Evde güllaç yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında "Güllaç şöbiyet nasıl yapılır? Güllaç şöbiyet malzemeleri nelerdir?" diye arama yapıyor. İşte güllaç şöbiyet tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 06 Aralık 2023, 23:31:36
GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ - Büyük küçük herkesin damak tadına uyan, yedikçe yediren güllaç şöbiyet, tatlı saatlerinin vazgeçilmezlerinden olmaya devam ediyor. Evde güllaç şöbiyet yapmak isteyenler için detaylar haberimizde..
❓Güllaç şöbiyet nasıl yapılır?
👉Malzemeler:
👉Dolgusu İçin:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
👉Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
👉Diğer Malzemeler:
- 3 adet güllaç yaprağı
- 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 2 su bardağı kaynar süt (güllaç yapraklarını ıslatmak için)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
👉Yapılışı:
👉Şerbetin Hazırlanışı:
- Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 10-12 dakika daha özleşene kadar kaynatmaya devam edin.
👉Dolgunun Hazırlanışı:
- Süt, şeker, mısır nişastası, irmik ve vanilini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak karıştırın.
- Kıvam alınca soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
👉Güllaç Şöbiyetin Hazırlanışı:
- Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve kaynar sütle hafif ıslatın.
- Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın.
- Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli dolgudan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güllaç şöbiyetleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika nar gibi kızartın.
- Sıcak tatlıyı ılık şerbete bulayın ve Antep fıstığı serperek servis edin. İşte bu kadar.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...