URFA DÜRÜM TARİFİ - Evde Urfa dürüm nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Kebabın en sevilenlerinden olan Urfa keabının dürüm hali vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tadı damakta kalan enfes lezzetiyle herkesin sevdiği Urfa dürüm nasıl yapacağını bilmeyen vatandaşlar soluğu internette alıyor. Peki evde Urfa dürüm nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Urfa dürüm tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 05 Aralık 2023, 23:31:26
URFA DÜRÜM TARİFİ - Evde Urfa dürüm nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Urfa dürüm tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
👉Urfa Dürüm nasıl yapılır?
👉Malzemeleri:
- 1 kilo az yağlı dana kıyma
- 50 gram çekilmiş kuyruk yağı
- 1 orta boy soğan rendesi
- 3 diş sarımsak rendesi
- 1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Lavaş
👉Közlemek için;
- 10 adet salkım domates
- 10 adet çarliston biber
- 10 adet kebaplık soğan
👉URFA KEBAP YAPILIŞI
- Kebaplık malzemeleri bir kabın içine alarak iyice yoğuruyoruz.
- Ağzını streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
- Mandalinadan biraz daha büyük topaklar alarak hafif rulo yapıp kebap şişini içine geçiriyoruz.
- Elimizle hafif sıkarak şiş boyuna göre yerleştirip üzerini biraz düzlüyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına sebzeleri yerleştiriyoruz.
- 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- (Pişirme süresini kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz.)
- Kebabın üst yüzeyi kızardığında alt üst ederek kebaplarımızın diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlıyoruz.
- Pişen kebabımızı lavaşa sararak servis edebilirsiniz.
👉URFA KEBAP PÜF NOKTALARI
- Tarifte kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız etiniz orta yağlı olmalı veya yağsız ete sıvı yağ ekleyerek de kebap yapabilirsiniz. Kuyruk yağının olmayışı lezzeti biraz değiştirebilir.
- Kebap harcı hazırlandıktan sonra dilerseniz 12 saate kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...