ADANA DÜRÜM TARİFİ - Evde Adana dürüm nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Adana deyince akıllara gelen ilk yemek kebabıdır. Tadı damakta kalan enfes lezzetiyle herkesin sevdiği Adana dürüm nasıl yapacağını bilmeyen vatandaşlar soluğu internette alıyor. Peki evde Adana dürüm nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Adana dürüm tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 05 Aralık 2023, 23:31:27
ADANA DÜRÜM TARİFİ - Evde Adana dürüm nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Adana dürüm tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
👉Adana dürüm nasıl yapılır?
👉Malzemeler:
- Yarım kg yağlı kıyma (tercihan kuzu dana karışık)
- 1 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- tuz
- bol baharat (kırmızı biber, pul biber, kekik, karabiber)
- Çöp şiş
- Lavaş ekmeği (kişi başı 1 lavaş)
- İri kesilmiş marul
- piyazlık kesilmiş kuru soğan
- İnce kesilmiş domates
👉Yapılışı:
- Öncelikle iyi bir lavaş bulmanız gerek. Lavaşlar hazırsa köfte malzemesi yoğrulur.
- Esas olan yağlı kıyma olması lezzetli olması için. Yoğrulan kıyma çöp şişlere elle sıkıca bastırarak dizilir.
- Bir tarafta marullar iri kesilir, domates ve soğanlar doğranır. Bir kenarda bekletilir.
- Çöp şişler hazırlanınca olabildiğince büyük teflon tavada az yağlanarak köfteler iki taraflı pişirilir.
- Dilerseniz elektrikli ızgarada da olabilir. Köfteler pişmek üzereyken ikiye bölünmüş lavaşlar köftelerin üzerine koyulur.
- Alt üst ederek hem ısınması, yumuşaması; hem de yağlanıp lezzetlenmesi sağlanır.
- Son aşamada; yarım lavaş bir tabağa alınır; Üzerine marul, domates ve soğan koyulur.
- En üste pişen bir adet köfte koyulup sarılır. Tüm dürümler için aynı işlem tekrarlanır.
- Lavaşlar köfte üzerinde ısıtıldığı için dürümlerimiz de sıcak olacaktır. Ama dilerseniz dürümleri hazırladıktan sonra tost makinasında basarak daha sıcak da servis edebilirsiniz.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Karakuş tatlısı, adını yapılışındaki şekilden alır; genellikle kuş biçiminde sarılır. Fırında altın rengi alana kadar pişirilir ve ardından üzerine sıcak şerbet dökülerek servise sunulur. Hafif ve gevrek yapısıyla, tatlı krizlerine iyi gelen bir lezzettir. Karakuş Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Patates çanağında tavuk sote, hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Patatesler, ince dilimler halinde kesilip fırınlandığında veya kızartıldığında, içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir hal alır. Tavuk sote ise genellikle tavuk göğsü, soğan, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Peki, Patates Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Çiğ köfte Türk sokak lezzetlerinin başında gelir. Genelde etsiz versiyonu tercih edilen çiğ köftenin yapılış aşamasında bazı püf noktalar bulunur. Peki, evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ Köfte yapmanın püf noktaları ve detaylar...