KADİFE TATLISI TARİFİ - Evde kolay Kadife tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...

Hem görüntüsüyle hem tadıyla bayılacağınız Kadife tatlısı, büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Lezzetiyle baş döndüren Kadife tatlısı, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki Kadife tatlısı nasıl yapılır? Kadife tatlısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

KADİFE TATLISI TARİFİ - Sofraları süsleyen hem pratik hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan Kadife tatlısının tarifi merak ediliyor. Peki Kadife tatlısı nasıl yapılır? İşte Kadife tatlısı malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...

Kadife tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket sıvı krema(sıvı krema yerine 1 poşet toz krem şanti de kullanabilirsiniz.)

Kadife tatlısı yapılışı:

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Muhallebi için krema dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu ara kek için yumurta ve şekeri bolca çırpalım.
  • Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım
  • Kakao ve gıda boyasını da ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  • Yağlanmış her hangi bir tepsiye harcımızı alıp 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
  • Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edelim.
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekelim.
  • Kalıbımızın alt kısmına çekilmiş kekimizin yarısını düzgün ve eşit şekilde yayalım.
  • Hafif elimizle bastıralım.
  • Kalıp yerine yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım.
  • Kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
  • Kalan çekilmiş kekimizi de en üst kata döküp eşit şekilde düzenleyelim.
  • Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.