GNOCCHI ALLA ROMANA TARİFİ - Evde Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
İtalya mutfağına özgü başlangıç yemeği olan Gnocchi Alla Romana, kalabalık sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tadıyla herkesin gönlünü çalan Gnocchi Alla Romana, vatandaşların da araştırdığı tarifler arasında. Evde Gnocchi Alla Romana yapmak isteyenler için Gnocchi Alla Romana tarifini haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 16 Kasım 2023, 23:30:30, Güncelleme: 16 Kasım 2023, 23:30:30
GNOCCHI ALLA ROMANA TARİFİ
Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır?
Malzemeler:
- İrmik 250 gr
- Tam yağlı süt 1 lt
- Yumurta sarısı 2 tane
- 100 gr rendelemek için Permesan
- Tuz
- Hindistan cevizi
- Tereyağı 100 gr
- Pecorino romano 40 gr
Yapılışı:
- Roman gnocchi'yi hazırlamak için sütü 30 gr tereyağı ile birlikte bir tavaya koyun ve ardından tuzu ekleyin ve bir tutam hindistan cevizi.
- Kaynamaya başlayınca irmiği dökün. Topak oluşumunu önlemek için bir çırpma teli ile kuvvetlice karıştırın.
- Karışımı kısık ateşte birkaç dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışım alttan ayrılmaya başlayınca kabı ocaktan alıp 2 yumurta sarısını ekleyin.
- Ayrıca Parmesan'ı birkaç parti halinde ekleyin ve hepsi birleşene kadar yavaş yavaş karıştırın. Bu noktada, hala sıcak olan karışımın yarısını bir fırın kağıdına dökün.
- Elinizle silindir şeklini verin. Düzgün bir silindir elde ettiğinizde, onu pişirme kağıdına sarın.
- Kenarda bekleyen hamurun ikinci yarısı için de aynı işlemi tekrarlayın ve 2 ruloyu bir kenara koyun en az bir saat buzdolabında.
- Soğuduktan sonra kompakt bir hamur elde edeceksiniz ve bir bıçakla yaklaşık 1 cm kalınlığında mükemmel diskler elde edebileceksiniz.
- Kesimi kolaylaştırmak için bıçağı suyla nemlendirmenizi öneririz.
- Yaklaşık 40 parça elde ettikten sonra önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine eritilmiş tereyağı (yaklaşık 70 g) serpin, ancak kaynatmayın
- Yüzeye Pecorino romano serpin16ve önceden ısıtılmış 200° statik fırında 20-25 dakika (fanlı fırını 180° kullanıyorsanız 15 dakika) pişirin. Daha sonra ızgara fonksiyonunu açın ve 4-5 dakika kadar ograten pişmeye bırakın. Hazır olduktan sonra Roman gnocchi'nizi sıcak olarak servis edin
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...