HAZIR YUFKA SU BÖREĞİ TARİFİ - Hazır yufkadan su böreği nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktası
Yemek sofralarında, çay saatlerinde mükemmel tarifiyle karşımıza çıkan su böreği, damak çatlatmaya devam ediyor. Evde kolayca ve hızlı bir şekilde su böreği yaparak sofraları donatmak isteyenler için hazır yufkadan su böreği tarifini haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 13 Kasım 2023, 23:30:32, Güncelleme: 13 Kasım 2023, 23:30:32
HAZIR YUFKA SU BÖREĞİ TARİFİ - Vakti kısıtlı olanların, çok uğraşmadan yapabileceği su böreği, gerçeğini aratmayan lezzette olmaya devam ediyor. Hazır yufka ile su böreği yapmak isteyen vatandaşlar için su böreği tarifini haberimizde derledik...
Hazır yufka su böreği nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 6 adet böreklik yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
İç harcı için:
- Bir kase beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı:
- Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
- İkinci yufkamızı birkaç parçaya bölerek karıştırdığımız sütlü karışıma batırıyoruz iyice ve ilk yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
- İç harcımızdan serpiyoruz ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştiriyoruz.
- Tekrar peynirden serpiyoruz ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatıyoruz ki sıcaklığıyla birlikte üst kısmı da tekrar yumuşasın.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde yarışmacılardan künefe yapmaları istendi. Künefe, özellikle Orta Doğu ve Anadolu mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Genellikle ince tel kadayıf ile yapılan bu tatlı, içi eritilmiş peynirle doldurulur ve ardından tereyağında kızartılır. Peki Künefe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Künefede hangi peynir kullanılır? İşte tüm detaylar ve künefe yapmanın püf noktaları... -
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Yağlama MasterChef yeni sezonunda da yer buldu. Kayseri yöresine ait olan bu yöresel yemek aynı zamanda farklı yörelerde de farklı şekillerde yapılıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Karakuş tatlısı, adını yapılışındaki şekilden alır; genellikle kuş biçiminde sarılır. Fırında altın rengi alana kadar pişirilir ve ardından üzerine sıcak şerbet dökülerek servise sunulur. Hafif ve gevrek yapısıyla, tatlı krizlerine iyi gelen bir lezzettir. Karakuş Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...