BURSA PİDELİ KÖFTE - Evde Pideli Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Bursa yöresine ait pide üstündeki incceceik köteleriyle iştah kabartan Pideli Köfte, büyük küçük herkesin hoşuna gidiyor. Misafir ağırlamak için tercih edilebilen ve pratik yapımının yanı sıra damak çatlatan lezzetiyle de gönülleri fetheden Pideli Köfte için arama motorlarında araştırılan Pideli Köfte nasıl yapılır? Pideli Köfte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları konularını haberimizde derledik...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 07 Kasım 2023, 23:30:44
BURSA PİDELİ KÖFTE - Pideli Köfte en sık aratılan yemekler arasında yerini alırken arama motorlarında araştırılan Pideli Köfte nasıl yapılır? sorularının cevabını haberimizde derledik. İşte Pideli Köfte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
Pideli Köfte nasıl yapılır?
Malzemeler:
Köftesi için;
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 büyük soğan (rondodan geçirin veya rendeleyin ve suyunu süzün posasını kullanın)
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Karabiber, kimyon, toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz zeytinyağı
- 1 çay bardağı kadar su
Salçalı sos için;
- 4 yemek kaşığı salça (bu köfte ölçüsüyle 4 porsiyon çıkıyor ve bol köfteli oluyor)
- İnceltmek için su
- Biraz tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
Ayrıca;
- 3 tane boş pide
- Biber
- Domates
Yapılışı:
- Tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve minik toplar yapıp incecik hale getirin.
- Üzerini streçleyip buzdolabında dinlendirin.
- Boş pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın ve servis tabağına alın.
- Ayrı bir yerde salçalı sosunu yapın.
- Köfteleri kızartın.
- Pidelerin üzerine salçalı sostan gezdirin her yerine gelsin.
- Üzerine köfteleri dizin. En son tereyağını kızdırıp gezdirelim.
- Biber ve domatesle servis edebilirsiniz.
Püf noktaları:
- Pideli köfte yapımında bayatlamış ekmekleri kullanarak değerlendirebilirsiniz. Özellikle bu tarifin yapımına tırnaklı pide çok yakışmaktadır, dilerseniz ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
- Pideli köftenin diğer köftelerden farkı köftelerin döner gibi incecik şekillendirilmesidir. Bu aşamaya dikkat etmelisiniz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...