KİRÇİKLİ KELEM DOLMASI TARİFİ - Evde Kirçikli Kelem Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Muş yöresine ait, kıymalı dolu dolu iç harcıyla ve salatasıyla değişik bir lezzet olan Kirçikli Kelem Dolması, damak çatlatmaya devam ediyor. Mükemmel tadıyla deneyenlerin bir daha vazgeçemediği efsane lezzetlerden Kirçikli Kelem Dolmasının tarifi araştırılıyor. Peki Kirçikli Kelem Dolması nasıl yapılır? En güzel tarif için Kirçikli Kelem Dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Kasım 2023, 23:30:56
KİRÇİKLİ KELEM DOLMASI TARİFİ - Muş yöresinden çıkan ve tüm Türkiye'ye yayılan lezzetler arasında olan Kirçikli Kelem Dolması, evde yapmak isteyenler, arama motorlarında tarif araştırması yapıyor. İşte Kirçikli Kelem Dolması'nın malzemeleri yapılışı ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar...
Kirçikli Kelem Dolması nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 1 Büyük baş lahana
- 500 gr yağlı kıyma
- 400 gr ince bulgur
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Salata harcı:
- 1 kg domates
- 300 gr yeşil biber
- İki büyük baş soğan
- 1 tatlı kaşığı reyhan,pulbiber,karabiber,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz ve lahana sapları
Yapılışı:
- Lahanalar haşlanır bulgur, kıyma, tuzla güzelce yoğrulur.
- Yavaş yavaş su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar yoğrulur.
- Serçe parmağı büyüklüğünde (kalınlığında) küçük küçük sarılır.
- Tencerenin 4 parmak genişliğinde dolacak kadar doldurulur.
- Salata malzemeleri çoban salatası şeklinde doğranıp, baharatları eklenir, sarmalara kat kat ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır.
- Dolmalar piştikten sonra zevke göre tere yağı veya pulbiberli yağ ve yoğurt eklenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...