ABDİGÖR KÖFTE TARİFİ - Evde Abdigör Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Ağrı'nın geleneksel yemeklerinden olan Abdigör Köfte, büyük küçük herkesin bayılarak yediği yemek olmaya devam ediyor. Lezzetiyle damak çatlatan Abdigör Köfte, son zamanlarda vatandaşlar tarafından en çok araştırılan tarifler arasına girdi. Abdigör Köfte nedir? Nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 01 Kasım 2023, 23:31

ABDİGÖR KÖFTE TARİFİ - Taş üzerinde tahta tokmakla dövülerek yapılan Abdigör Köfte, damakta unutamayacak tad bırakmaya devam ediyor. "Abdigör Köfte nasıl yapılır?" sorusunun cevabını haberimizde derledik.
Abdigör Köfte nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 1 kg dana bonfile
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Garnitür için:
- 2 adet patlıcan
- 250 gram sivri biber
- 1 bağ maydanoz
- 1 kg domates
Yapılışı:
- Bonfileler, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövünlür.
- Ete 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. 25 dakika daha dövülür.
- Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un eklenip yoğurulur.
- Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su konur. 2 tatlı taşığı tuz eklenir.
- Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atılır.
- Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, ıslak el ile şekil verilir ve suya atılır.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirilir.
- Köfteler piştikten sonra, suyu süzülür.
- Köfteler, tereyağında kavrulur.
- Sunum için servis tabağında pilav havuz şeklinde açılır. Üzerine köfteler bırakılır.
- Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosu ilave edilir.
- Garnitürle süsleyerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Kayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden Nezaket Kebabı, çıtır yufkası, bol sosu ve yumuşacık köftesiyle sofraların gözdesi olmaya devam ediyor. Görünüşte zahmetli ama yapımı son derece pratik olan bu kebap, misafir sofralarına lezzet katıyor. Peki, Nezaket Kebabı nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar... -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...


