VEJETARYEN BURGER TARİFİ | Vejetaryen burger nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Et yemeyenlerin favori atıştırmalığı olan vejetaryen burger, son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen lezzetler arasında. Yalnızca et yemeyenlerin değil diyet yapanların da sıklıkla tercih ettiği vejetaryen burgeri evinde denemek isteyenler için 'Vejetaryen burger tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.

VEJETARYEN BURGER TARİFİ | Et yemeyen, tüketimini azaltmak isteyen veya farklı bir lezzet arayanların en sık tercih ettiği atıştırmalıklar arasında yer alan vejetaryen burger, eti aratmayan tadıyla damak çatlatıyor. Sebze köfte ile yapılan vejetaryen hamburgeri denemek isteyenler için Vejetaryen burger nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizler için derledik. İşte vejetaryen burger malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

VEJETARYEN BURGER NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

  • 1/2 kahve fincanı haşlanmış nohut
  • 1/2 kahve fincanı bezelye
  • 1/3 adet kabak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar (1-2 su bardağı) yulaf unu ya da galeta unu
  • 25 mililitre su

Sosu için:

  • 1 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yaprak mor lahana
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Arasına koymak için:

  • 2 yemek kaşığı karamelize soğan
  • 1 yaprak marul
  • 4 dilim domates
  • 2 adet cheddar peyniri

YAPILIŞI

  • Köfte harcının galeta unu ve yumurta hariç tüm malzemelerini mutfak rondosundan geçiriniz.
  • Püre haline gelen malzemeleri bir kaba boşaltıp, üzerine yumurta sarısını ve galeta ununu (veya yulaf ununu) kontrollü bir şekilde ekleyerek köfte hamuru elde ediniz.
  • Elde ettiğiniz köfte hamurunu yaklaşık 20 dakika dolapta dinlendiriniz.
  • Sosu için kırmızı kapya biberi ve patlıcanı ateşte közleyeniz.
  • Közlenen sebzeleri kabuklarından ayırıp ince ince doğradıktan sonra bir kaseye alınız.
  • Üzerine ince kıyım mor lahanayı, süzme yoğurdu, tahini, sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırınız ve buzdolabına dinlenmeye bırakınız.
  • Köftenizi pişirmek için tavayı ocağa alınız ve ısıtınız.
  • Isınan tavanın içerisine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyiniz. Yağ da ısındıktan sonra, köfte hamuruna şekil verip kısık ateşte her iki tarafı eşit pişecek şekilde kızartınız.
  • Pişen hamburger köftenizin üstüne 2 dilim cheddar peyniri koyup, üzerine bir kapak kapatıp erimesini sağlayınız.
  • Hamburger ekmeğinizi ortadan ikiye bölünüz ve hazırladığınız burger sosunu her iki kısmına bolca sürünüz.
  • Üzerine marul, domates ve hamburger köftenizi koyunuz.
  • Karamelize soğanınızı ekleyip ekmeğin üst kısmını üzerine kapatınız. Afiyet olsun!

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.