ISLAK HAMBURGER TARİFİ - Evde pratik ıslak hamburger nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Nefis domates sosuyla, içindeki köftesiyle damak çatlatan Islak hamburger, büyük küçük herkesin bayılarak yediği bir yemek olmaya devam ediyor. Evinde Islak hamburger yapmak isteyenler için hamburger malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 24 Ekim 2023, 23:31:51
ISLAK HAMBURGER TARİFİ - Sosu içine çeken hamburger ekmekleri arasına mükemmel köftesiyle doyurucu Islak hamburgeri evinde yapmak isteyenler arama motorlarında araştırmalar yapılıyor. İşte Islak hamburger yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde...
Islak hamburger nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- Hamburger Ekmeği
Köftesi için;
- 500g kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tutam dağ kekiği
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Köfteleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- İlk olarak hamburgerimizin köftesini hazırlayalım. Bunun için uygun bir kap içerisine kıymamızı, soğanımızı, tuzumuzu, kimyonumuzu, karabiberimizi, sarımsağımızı ve galeta unumuzu alarak güzel bir şekilde yoğuralım. Burada kullanacağınız soğanları minik minik doğrayabileceğiniz gibi rendeleyebilirsiniz de.
- Daha sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Bu sırada bizde sos tenceresine sırayla sos malzemelerimizi ekleyerek karıştıralım ve pişirelim. Bunun için öncelikle tenceremize zeytinyağını alarak kızdıralım. Yağımız kızdıktan sonra sarımsağımızı ekleyelim ve kavuralım.
- Domates salçasını da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım. Ardından dağ kekiğini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Domates sosunu, ketçabı, karabiberi ve tuzu da ilave edip karıştıralım. Sosumuz hazır.
- Diğer taraftan köfteleri şekillendirmeye geçelim. Köfte harcımızdan mandalina büyüklüğünde bir parça kopartalım ve elimizde yuvarlayıp, avuç içimizle bastırarak köfte şeklini verelim. Köfteler pişerken küçüleceği için isteğe bağlı olarak köftenizi hamburger ekmeğinden biraz büyük olacak şekilde yapabilirsiniz. Köfte harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu ölçülerle ben 8 adet ıslak hamburger köftesi elde ettim.
- Köftelerimizi pişirmek için uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım
- Yağ kızınca köftelerimizi tavaya alalım. arkalı-önlü güzel bir şekilde kızartalım.
- Köftelerimiz pişince pişirme kağıdımızdan 2 tane çıkartalım ve elimizle buruşturarak su dolu bir kap içerisine alalım, güzelce ıslatalım.
- Islanan pişirme kağıtlarımızı açarak hamburgerlerimizi pişireceğimiz kabın tabanına yerleştirelim.
- Hamburger ekmeklerimizin alt kısmını hazırladığımız sosa güzel bir şekilde bulayarak tencereye yerleştirelim.
- Ekmeklerimizin üzerine köftelerimizi yerleştirelim, ekmeğimizin üst kısmını da sosa bulayarak köftenin üzerine kapatalım. Kalan sosu ekmeklerimizin üzerine gezdirelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar hamburgerlerimizi pişirelim.
- Süre sonunda Islak Hamburgerlerimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...